Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
YÖK Başkanı Özvar: "2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz"

YÖK Başkanı Özvar: "2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz"


Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde düzenlenen Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı'nda bir konuşma yaptı.

YÖK Başkanı Özvar:

Özvar konuşmasında, Türkiye'deki üniversitelerin yaklaşık olarak %100'ünün 2027 yılına kadar akreditasyon süreçlerini tamamlamasını beklediklerini belirtti.

Özvar, Türkiye'deki yükseköğrenim sistemine kayıtlı 7 milyon öğrenci ve 185 bin akademik personel olduğunu ifade etti. Ülkenin yükseköğrenim kapasitesinin Avrupa'da önde gelen ülkelerden biri olduğunu vurgulayarak, mevcut başarıyı yeterli görmeyerek sürekli ilerleme hedeflediklerini söyledi. YÖK olarak, iş dünyası ve öğrencilerin talepleri doğrultusunda kapasitelerini düzenlediklerini ve kalite güvence standartlarını genişletmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Özvar, uluslararasılaşma ve kalite bağlamında üniversitelerin uluslararası görünürlüğünü artırmayı hedeflediklerini belirtti. Uluslararası sıralamalarda yer alan üniversite sayısını artırmanın, nitelikli yayın ve projeleri çoğaltmanın, akademisyen ve öğrencilerin uluslararası hareketliliğini artırmanın önemli hedefler olduğunu ifade etti. Bu başarıların, yükseköğretim kalitesini artırmanın yanı sıra daha fazla nitelikli uluslararası öğrencinin Türkiye'yi tercih etmesini sağlayacağını dile getirdi.

YÖK Başkanı Özvar, üniversitelerin %35'inde kurumsal akreditasyon olduğunu belirtti. Ancak daha fazla adım atılması gerektiğini ve 2027 yılına kadar neredeyse tüm üniversitelerin akreditasyon süreçlerini tamamlamasını beklediklerini söyledi. Özvar, kalite süreçlerinin sürekli iyileştirmeyi gerektiren bir çaba olduğunu ve program bazındaki akreditasyonların YÖKAK tarafından yetkilendirilen kuruluşlar tarafından yürütüldüğünü belirtti.

Konferansın ardından YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversite rektörleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi