Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
YKS sorularını hazırlayan uzmanlar 40 günlük "dış dünyadan izole" sürecine girdi

YKS sorularını hazırlayan uzmanlar 40 günlük "dış dünyadan izole" sürecine girdi


ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) soru kitapçıklarının basımı, paketlenmesi, kontrolü ve sevki için görevli olan çalışanlar, yaklaşık 40 gün boyunca dış dünyadan izole bir şekilde çalışacaklar.

YKS sorularını hazırlayan uzmanlar 40 günlük

Bu süre boyunca, personel ve aileleri de dahil olmak üzere hiçbir şekilde dış dünya ile iletişim kurulamayacak ve tüm temel ihtiyaçları merkezde karşılanacak.

Soru kitapçıklarının basımı ve diğer işlemleri için kullanılan merkez, yüksek güvenlik önlemleriyle korunmaktadır. Faraday kafesi ve sinyal karıştırıcı jammer sistemi gibi özel sistemlerle donatılan 20 bin metrekarelik kapalı alanda günlük 200 bin soru kitapçığı basılmaktadır. Güvenlik, emniyet güçlerinin 24 saat nöbet tutmasıyla sağlanmaktadır. Merkeze cep telefonu ve diğer elektronik eşyalarla girilmesine izin verilmemekte olup, görevliler aranarak ve parmak izi okuma sisteminden geçirilerek merkeze alınmaktadır.

ÖSYM personeli, matbaa işçileri, yemek servisi çalışanları ve diğer görevliler, sınavın sona erdiği 9 Haziran akşamına kadar merkezden çıkış yapamayacaklar. Yabancı Dil Testi'nin tamamlanmasının ardından saat 17.45 itibarıyla personel serbest bırakılacak ve aileleriyle buluşabilecekler.

Merkezdeki çöpler 40 gün boyunca dışarı çıkarılmayacak ve kullanılan tüm müsvedde kâğıtları ve hatalı soru kitapçıkları toz haline getirilecek. Merkezde görevli olan personelin ihtiyaçları için sinema, spor salonları, dinlenme alanları, yemekhane ve yatakhane gibi özel alanlar bulunmaktadır.

Toplamda 5,5 milyon civarında soru kitapçığı basılacak ve her adayın kitapçığı kendine özgü olacak. Sorular, detaylı bir denetim sürecinden geçirilecek ve basım için bin 500 ton kâğıt kullanılacak.

Bu süreçte görev alan tüm çalışanlara başarılar dileriz.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi