Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Yıl boyunca AFAD tarafından verilen eğitimlere 13 bin 112 öğrenci ve bin 530 çalışan katıldı

Yıl boyunca AFAD tarafından verilen eğitimlere 13 bin 112 öğrenci ve bin 530 çalışan katıldı


Bayburt İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen 'Afet Farkındalık Eğitim Programı' kapsamında, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında toplam 13 bin 112 öğrenci ve bin 530 öğretmen ve çalışan eğitimlere katıldı.

Yıl boyunca AFAD tarafından verilen eğitimlere 13 bin 112 öğrenci ve bin 530 çalışan katıldı

Bu program çerçevesinde, Okul Afet Farkındalık Eğitimi, Yangın Farkındalık Eğitimi, Deprem Anı, Tahliye ve Toplanma Alanı uygulama tatbikatları gerçekleştirildi.

Eğitimler, 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu'nda başladı ve Demirözü Ortaokulu'nda sona erdi. AFAD eğitmenleri tarafından Demirözü Ortaokulu'nda Okul Afet Farkındalık ve Yangın Farkındalık Eğitimi verildi. Ardından Deprem Anı, Tahliye ve Toplanma Alanı uygulama tatbikatlarıyla eğitimler tamamlandı.

Bayburt Merkez ve ilçelerindeki kamu ve özel ilk ve orta dereceli okullarda gerçekleştirilen eğitimlere toplamda 13 bin 112 öğrenci, bin 530 öğretmen ve çalışan katıldı.

Bayburt AFAD Müdürlüğü, gelecek dönemlerde de bu eğitimlere devam edeceğini belirtti. Afet farkındalık eğitimleri, öğrencilerin, öğretmenlerin ve çalışanların afetlere karşı bilinçlenmelerini ve doğru eylemler yapabilmelerini sağlamayı hedeflemektedir. Bu tür eğitimler, toplumun afetlere hazırlıklı olmasını ve afetlerde daha güvenli bir şekilde hareket etmesini sağlamak amacıyla önemli bir rol oynamaktadır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi