Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Yerli sanal gözlükle ticaret kolaylaşacak

Yerli sanal gözlükle ticaret kolaylaşacak


Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) öğrencileri, tamamen yerli olarak geliştirdikleri Sanal Gerçeklik Projesi ile fuarlarda sergilenecek ürünleri taşıma masrafı olmadan tamamen sanal ortamda kurgulayarak ticarete yeni bir kolaylık getirmeyi hedefliyor.

Yerli sanal gözlükle ticaret kolaylaşacak


Geliştirilen projede, mekan deneyimi kurgusu yazılıma çevrilerek 3D modelleme yapılıyor. Bu sayede, herhangi bir fuarda sergilenecek ürünler sanal gerçeklik gözlüğüyle incelenebiliyor, ürünlerin başka bir yere taşınması gerekmeksizin sanal ortamda görüntülenebiliyor. Ayrıca, öğrenciler projenin AR-GE çalışması aşamasında olan diğer bir uzantısıyla dokunma hissini dahil ederek, ürünlerin dokusunu hissetmeyi sağlayacak yeniliklerle ticarette yenilik yapmayı da hedefliyor.

Proje ile ülkenin turizm ve değerlerinin sanal gözlükler aracılığıyla tanıtılması amaçlanıyor. Şükrü Durak, projede yer alan bir öğrenci, "Sanal Gerçeklik Projesi'nde mimarlık alanında öğrendiğimiz mekan deneyimi kurgusunu yazılıma dönüştürdük. Bu yazılımla yapmak istediğimiz şey, turizm ve ülkenin diğer değerlerinde bunu bir sanal gözlük uygulaması olarak tanıtmak. Sanal gözlüğün potansiyeli sürekli büyüyor ve pazarı genişliyor. Biz de bu pazarda yazılım üreterek mekan deneyimi ve mimarlık alanında birçok farklı sektöre uygulama yapmak istiyoruz. Yazılımı tamamen kendimiz geliştiriyoruz. Yaptığımız 3D modellemeleri bir uygulamaya dönüştürüyoruz. Bu uygulama içinde eğitici ve öğretici deneyimler sunarak insanların keşfetmesine imkan tanıyoruz" şeklinde ifade etti.

Durak, geliştirme aşamasında olan diğer projelerinde de ürünlere dokunma hissini eklemeyi planladıklarını belirterek, "Sanal gözlük pazarı sürekli büyüyen bir pazar ve biz de burada birçok farklı AR-GE projesi yapıyoruz. Mobilya sektöründe dokunma hissini sağlayarak fuarlarda sergilenemeyen ürünleri sanal gözlüğe aktarıp yurtdışında tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu sayede mobilyacılar ürünlerini sadece fotoğraftan veya web sitesinden göstermek yerine gözlüğü takarak deneyimleyebilecekler. Eldiven kullanarak oradaki dokuyu hissetmelerini sağlıyoruz. Şu anda bu AR-GE projemizi de geliştirmekteyiz" şeklinde konuştu.

Muhabir : İrfan Üstün
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi