Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Yeni müfredat taslağı hazırlandı

Yeni müfredat taslağı hazırlandı


Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin hazırlık süreci oldukça kapsamlı ve katılımcı bir şekilde gerçekleştirildi.

Yeni müfredat taslağı hazırlandı

Müfredatın oluşturulması için uzun süren çalıştaylar, toplantılar ve görüşmeler yapıldı. Akademisyenler, öğretmenler ve diğer eğitim paydaşları, müfredatın beceriler çerçevesini belirlemek için aktif olarak katıldılar. Binlerce öğretmen, akademisyen ve eğitim paydaşı bu süreçte görüşlerini paylaştı ve çalışmalara katkıda bulundu.

Tasarı aşamasından sonra, müfredat taslağı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından son eleştirilere, görüşlere, önerilere ve paylaşımlara açık bir şekilde revize edilecek. Bu süreçte, kamuoyunun da görüşlerine başvurulacak ve yeni müfredat taslağı "https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinde yayınlanacak.

Yeni müfredat taslağı, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda uygulanmaya başlanacak.

Kamuoyu, yeni müfredat taslağı ile ilgili görüşlerini "https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden bir hafta boyunca bildirebilecektir. Bu şekilde, müfredatın son halinin oluşturulmasında toplumun katılımı ve görüşleri dikkate alınmış olacaktır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi