Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Yazar Özlüoğlu: "Edebiyat, unutulanları yaşanır kılıyor"

Yazar Özlüoğlu: "Edebiyat, unutulanları yaşanır kılıyor"


Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği Edebi Kazılar söyleşilerinin yeni dönemdeki ilk konuğu Polat Özlüoğlu oldu.

Yazar Özlüoğlu:

Özlüoğlu, ödüllü kitabı "Annem, Kovboylar ve Sarhoş Atlar" üzerine okurlarla keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide, edebiyatın unutulanları yaşanır kıldığı vurgulandı ve Özlüoğlu, yazdığı öykülerin içeriğine değindi.

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından Akkılıç Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen söyleşiye, okurlar büyük ilgi gösterdi. Yasemin Sungur moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide, Polat Özlüoğlu, "Annem, Kovboylar ve Sarhoş Atlar" adlı kitabı üzerine keyifli ve samimi bir söyleşi gerçekleştirdi. Özlüoğlu'nun kitabı, 2022 yılında 7. Antalya Edebiyat Günleri'nde "Yılın En İyi Öykü Ödülü"ne değer görülmüş ve 2023 yılında da "34. Haldun Taner Öykü Ödülü"nü kazanmıştı.

Polat Özlüoğlu, yazdığı öykülerin kendisini de etkileyen hikayeler olduğunu ifade etti. Öyküleriyle okurlara ulaşmanın ve duygusal bir bağ kurmanın kendisini mutlu ettiğini belirtti. Ayrıca, yaşadığımız çağda insanların kederlerini ve sıkıntılarını unuttuğuna dikkat çekti. Edebiyatın ise bu unutulanları yaşanır kılarak kalıcı hale getirdiğini söyledi. Hızlı bir çağda yaşadığımızı ve birçok şeyin geçici olduğunu belirten Özlüoğlu, edebiyatın bu geçici olanı kalıcı kıldığını vurguladı.

Polat Özlüoğlu ayrıca yazarlık serüvenine değindi. Yazar olma amacı gütmeksizin yazma sürecinin keyifli olduğunu ifade etti. Yazmayı bir kaçış ve kitap okumayı da bir kaçış olarak gördüğünü belirtti. Yazarlıkta meraklanmanın, hayal kurmanın ve iyi bir dinleyici olmanın önemli olduğunu vurguladı. Özellikle çocukların ve kadınların ağzından hikayeler anlatmayı ve onların yaşadıklarını aktarmayı sevdiğini söyledi. Çocukluk dönemini hatırlayarak yazarken hayallerini canlandırdığını paylaştı.

Söyleşinin sonunda okurların sorularını yanıtlayan Polat Özlüoğlu, "Annem, Kovboylar ve Sarhoş Atlar" öykü kitabını Nilüferli edebiyat tutkunları için imzaladı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi