Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Yaşar Üniversitesine YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Yaşar Üniversitesine YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon


Yaşar Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) sürecini başarıyla tamamlayarak 2 yıl süreyle kurumsal akreditasyon almaya hak kazanmıştır.

Yaşar Üniversitesine YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Akreditasyon belgesi, Ankara'da gerçekleştirilen bir törende Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak tarafından Rektör Prof. Dr. Levent Kandiller'e takdim edilmiştir.

Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, üniversitenin akademik başarıları ve ulusal ve uluslararası projelerdeki performansıyla birlikte akreditasyonlarla güçlü bir konuma ulaştığını belirtmiştir. Ayrıca, Ahmet Yiğitbaşı geleceği daha yaşanabilir bir hale getirmek için üniversitenin güçlü akademik ve idari kadrosunun yanı sıra deneyim ve altyapıya da sahip olduklarını vurgulamıştır. Üniversitenin bilimsel araştırmaların artırılması, nitelikli yayınların desteklenmesi ve girişimcilik uygulamalarının teşvik edilmesi gibi çabalarının üniversiteyi daha yüksek seviyelere çıkaracağına inandığını ifade etmiştir.

Rektör Prof. Dr. Levent Kandiller ise üniversite olarak akreditasyon çalışmaları ve kalite yönetim sistemine büyük önem verdiklerini belirtmiştir. Kurumsal akreditasyon belgesinin 31 Temmuz 2026 tarihine kadar geçerli olacağını söyleyen Prof. Dr. Kandiller, kalite ve akreditasyon konularında sürekliliği sağlamayı hedeflediklerini ifade etmiştir. Üniversitenin misyonunun nitelikli eğitim ve araştırma ile sürdürülebilir değer oluşturmak ve geleceğe yön veren yenilikçi bireyler yetiştirmek olduğunu belirten Prof. Dr. Kandiller, aynı zamanda öğrenciler ve diğer paydaşlarının doğru bilgiye hızlı erişimini sağlayarak entelektüel gelişimlerine katkıda bulunmayı hedeflediklerini vurgulamıştır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi