Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
'Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi' ile 'Veri Bilimi ve Analitiği', BTÜ müfredatına girdi

'Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi' ile 'Veri Bilimi ve Analitiği', BTÜ müfredatına girdi


Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), yapay zeka alanında pek çok projeye imza atmış bir üniversitedir.

'Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi' ile 'Veri Bilimi ve Analitiği', BTÜ müfredatına girdi

Bu tecrübesini yeni açacağı bölümlerle taçlandırmaya hazırlanmaktadır. BTÜ, bu yıl aday öğrenciler tarafından tercih edilebilecek olan "Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi" ile "Veri Bilimi ve Analitiği" lisans bölümlerini açacaktır.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde yaptığı toplantıda, BTÜ dahil olmak üzere 20 üniversiteye yeni açılacak bölümleri duyurmuştur. BTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde, Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi ile Veri Bilimi ve Analitiği lisans programları açılacaktır. Bu yeni bölümler, bu yıl ÖSYM kılavuzunda yer alacaktır. BTÜ bünyesindeki uzman akademisyenler tarafından teorik ve uygulamalı olarak dersler verilecektir. Ayrıca, işletmede mesleki eğitim programına dahil olan bölüm öğrencileri, mezun olmadan iş deneyimi kazanacaklardır. Bu sayede BTÜ, bu alanlarda yetişmiş, nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi hedeflemektedir.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, BTÜ'nün yapay zeka alanında önemli çalışmalara imza attığını ve TÜBİTAK Yapay Zeka Ekosistem çağrısında proje desteği alan birkaç üniversiteden biri olduğunu belirtmiştir. Ayrıca, veri bilimi ve analitiği konusunda da uzman olduklarını vurgulamıştır. Rektör Çağlar, yeni açılacak bölümlerle birlikte öğrencilerin çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde yetiştirileceğini ifade etmiştir.

Rektör Çağlar, çalışmalarını destekleyen ve yeni bölümleri üniversiteye kazandıran YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'a teşekkürlerini sunmuş ve yeni programların üniversiteye, şehre ve ülkeye hayırlı olması dileğinde bulunmuştur.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi