Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Yangına neden olan elektrik hattı da küle döndü

Yangına neden olan elektrik hattı da küle döndü


Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Yumaklar Mahallesi'nde dün öğlen saatlerinde başlayan ve halen soğutma çalışmaları süren orman yangını, elektrik hattının küle dönmesine neden olurken, mahalledeki elektrik sorunu devam ediyor.

Yangına neden olan elektrik hattı da küle döndü

Yumaklar Mahallesi Koca Mehmetler mevkiinde dün öğlen saatlerinde bir elektrik direğinin devrilmesi sonucu başlayan ve geniş bir alanı etkileyen yangında, soğutma çalışmaları sürüyor. Yangına 43 arazöz, 16 ilk müdahale aracı, 10 su ikmal aracı, 4 dozer, 22 hizmet aracı ve çok sayıda orman işçisi ile müdahale edildi. Yangın nedeniyle 30 ev boşaltıldı, bazı seralar ve evler zarar gördü. Yetkililer, bölgede zarar tespit çalışmalarına başladı. Yangının ilk çıktığı noktada elektrik direklerinin küle döndüğü, direklerden geriye sadece üst kısımlarında bulunan demir parçalar ve porselen izolatörlerin kaldığı görüldü.

Yangın sonucu yanan elektrik direkleri nedeniyle bölgeye elektrik verilemiyor. Elektrik tellerinin yerlerde olduğu ve yer yer kopmaların olduğu dikkatlerden kaçmadı. Kopan hat nedeniyle bölgenin büyük kısmında elektrik kesintisi yaşanırken, vatandaşlar buzdolaplarındaki malzemeleri elektrik olan yerlere götürmek zorunda kaldı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi