Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Yalova MAG-DER’den gerçeğini aratmayan tatbikat

Yalova MAG-DER’den gerçeğini aratmayan tatbikat


Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER), gönüllülere yönelik eğitim çalışmalarını sürdürerek, arama kurtarma tatbikatı düzenledi. Bu tatbikat, gerçek hayattaki durumları aratmayacak şekilde gerçekleştirildi.

Yalova MAG-DER’den gerçeğini aratmayan tatbikat

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Yalova MAG-DER'de gönüllü sayısında dikkate değer bir artış yaşandı. Dernek, bu gönüllülere yönelik arama kurtarma eğitimleri düzenleyerek, teorik bilgileri pratikte uygulama fırsatı sağladı. Tatbikat, AFAD Enkaz Eğitim Alanı'nda gerçekleştirildi ve senaryo gereği bir deprem sonrasında yıkılan bir binada enkaz altında kalan insanların tespiti ve kurtarılması üzerine yoğunlaştı. Ekipler, enkaz altında mahsur kalmış yaralılara ulaşarak onları enkazdan çıkardı ve sağlık ekiplerine teslim etti.

Dernek Başkanı Sabri Karaçam, gönüllüleri deprem görevlerine hazırlamak için teorik eğitimlerin yanı sıra tatbikat düzenlediklerini belirtti. Amacın, gönüllülerin sahip oldukları bilgileri pratikte uygulama ve gerçek bir arama kurtarma durumunda etkili olmalarını sağlamak olduğunu ifade etti. Bu tatbikatlarla, gönüllülerin deneyim kazanmasını ve afet durumlarında daha etkin bir şekilde yardım sağlamalarını hedeflediklerini söyledi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi