Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Yabancı öğrenciler ebru sanatı ile tanıştı

Yabancı öğrenciler ebru sanatı ile tanıştı


Erasmus+ değişim programı kapsamında Japonya, Polonya, Portekiz ve Yunanistan'dan gelen 9 öğretmen ve 12 ortaokul öğrencisi, Türkiye'ye gelerek Ankara'da ebru çalışması yaptı.

Yabancı öğrenciler ebru sanatı ile tanıştı

Bu programla Türk kültürü ve sanatıyla tanışma fırsatı bulan yabancı öğrenciler, Mehmet Özcan Torunoğlu Ortaokulu velilerinin evlerinde konaklayacaklar. Programın ilk gününde misafir öğretmen ve öğrenciler, ebru sanatını deneyimledi. Türk öğrenciler, yabancı misafirlere ebru sanatının tarihini anlattıktan sonra pratik gösteriler yaptılar. Yabancı öğrenciler, ebru sanatıyla ilk kez tanışmalarının heyecanını yaşadılar. Ayrıca, yabancı öğrenciler okulun resim atölyesinde doğayı koruma ve ekoloji temalı resimler de çizdiler. Program süresince Japonya'dan gelen iki öğretmen de İngilizce eğitimi verecek. Japon misafirler, İngilizce öğrenme konusunda farklı modelleri öğrencilere gösterecek ve Türk öğretmenlerle bilgi alışverişinde bulunacaklar.

Erasmus+ değişim programıyla Ankara'ya gelen Portekiz, Yunanistan, Polonya ve Japonya vatandaşları, Türk öğrencilerle birlikte ebru çalışması yapmanın yanı sıra çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiler. Program kapsamında ülkelerini tanıtan sunumlar yapıldı, orman yangınları ve ekolojiyle ilgili çalışmalar gerçekleştirildi. Yabancı öğretmenler ve öğrenciler, Türkiye'nin kültürünü ve Ankara'nın güzelliklerini keşfetmek, Türk insanlarıyla tanışmak ve eğlenceli aktiviteler yapmak amacıyla bu değişim programına katıldıklarını ifade ettiler. Ayrıca, Japon öğretmenler İngilizce öğretmek için farklı yöntemler kullanmanın önemini vurguladılar ve Türk öğrencilerin İngilizce konusundaki becerilerinden etkilendiklerini belirttiler.

Erasmus+ koordinatörü ve görsel sanatlar öğretmeni, bu tür projelerin öğrencilerin İngilizceye olan ilgisini artırdığını ve kültürlerin buluşmasında sanatın önemli bir rol oynadığını dile getirdiler. Öğrencilerin İngilizceye daha fazla odaklandıklarını ve öğrenmek için çaba sarf ettiklerini ifade ettiler. Bu programla yabancı ve Türk öğrencilerin kaynaşmasını sağlamaya çalıştıklarını belirttiler.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi