Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Veliler okulun kapatılıp çocukların başka okula gönderilmesine tepki gösterdi

Veliler okulun kapatılıp çocukların başka okula gönderilmesine tepki gösterdi


Kahramanmaraş'ta bulunan Şehit Evliya İlkokulu binasının İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dönüştürülmesi iddialarına karşı veliler tepki gösterdi.

Veliler okulun kapatılıp çocukların başka okula gönderilmesine tepki gösterdi

Onikişubat ilçesinde hizmet veren Şehit Evliya İlkokulu, 35 derslikli bir okul olup yaklaşık 280 öğrenciye eğitim sağlamaktadır. Veliler, okulun İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredileceği yönündeki söylentilere karşı tepkilerini dile getirdiler. Çocuklarının başka bir okula nakledilmesine karşı çıkan veliler, okul binasının İl Milli Eğitim Müdürlüğüne verilmesinin hem kendilerini hem de çocuklarını mağdur edeceğini savundular. Okulun çevresinin tehlikeli ve uygun olmadığını ifade eden veliler, yetkililerden bu karardan vazgeçmelerini talep ettiler.
Veli Öznur Özdemir, "Biz bu okulun tüm ihtiyaçlarıyla kendimiz ilgilendik, sadece 3 ay için miydi? İl Milli Eğitim Müdürlüğünün okulumuzu elimizden almasını istemiyoruz. Eğer ısrarla bir yere gitmek istiyorlarsa Sergentepe İlköğretim Okulu ve Albayrak İlköğretim Okulu seçenekleri mevcut. Albayrak İlköğretim Okulu'nun öğrenci sayısı az. Bizi yerimizden etmesinler. Sadece konumu güzel olduğu için burayı istiyorlar. Çocuklarımızı yerinden oynatmasınlar, hiç öğrencisi olmayan Albayrak İlköğretim Okulu'na gidebilirler. Sadece orasının otoparkı olmadığı için tercih etmemişler" şeklinde konuştu.
Başka bir veli olan Cevahir Kılınç, "Lütfen evlatlarımızın düzenini bozmayın. Çocuklar burada kendilerine bir düzen oluşturdular, düzenlerinin bozulmasını istemiyoruz. Yetkililer, sesimizi duyun, evlatlarımıza merhamet edin. Neden çocuklarımızın okullarını ellerinden almak istiyorsunuz? Virüs sebebiyle eğitim yarıda kaldı, deprem oldu eğitimleri yarıda kaldı. Tam bitti derken üçüncü bir depremi de kendileri yaşattılar. Şu anda bizim ve çocuklarımızın psikolojisi alt üst" ifadelerini kullandı.
Okulda eğitim gören çocuklar da öğretmenlerinden ve okullarından ayrılmak istemediklerini belirttiler.
Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise binanın yıkıldığını ve bu nedenle okul binasının İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası olarak kullanılacağını bildirdi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi