Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Vatandaşları yaklaşık 3 milyon lira dolandıran 23 şüpheli yakalandı

Gaziantep'te siber dolandırıcılık olaylarına karışan ve çeşitli alış-veriş yöntemleriyle 17 vatandaşı 2 milyon 905 bin TL dolandıran 23 şüpheli, Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon sonucu yakalandı. Operasyon, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirildi.

Vatandaşları yaklaşık 3 milyon lira dolandıran 23 şüpheli yakalandı

Şüphelilerin son iki hafta içinde internet sitelerinde araç satış ilanları vermek, telefon satmak, çeşitli ev eşyaları satmak ve icra dosyasının kapatılması vaadiyle 17 vatandaşı dolandırarak toplamda 2 milyon 905 bin TL para topladığı tespit edildi.

Operasyon kapsamında 23 şüpheli yakalandı ve şüphelilere ait adreslerde yapılan adli aramalarda dijital materyallere ve telefonlara el konuldu.

Yakalanan şüpheliler, tamamlanan yasal işlemlerin ardından adli mercilere sevk edildi. Şüpheli şahıslardan 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu operasyon, siber dolandırıcılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların bir örneğidir. Jandarma ekiplerinin çabalarıyla dolandırıcılık suçlarına karışan şahısların yakalanması ve adalete hesap vermeleri sağlanmıştır. Bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmak ve güvenli alış-veriş yöntemlerini tercih etmek önemlidir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi