Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Vatandaşlara sahte basın kartı satarak 600 bin TL dolandıran 6 kişi tutuklandı

Antalya'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, bir derneğin ismini kullanarak sahte basın kartı ve basın araç kartı satarak dolandırıcılık yapan bir şebekeyi çökertti.

Vatandaşlara sahte basın kartı satarak 600 bin TL dolandıran 6 kişi tutuklandı

Antalya Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri tarafından yürütülen operasyon kapsamında, merkezi İstanbul'da bulunan Çağdaş Polis Emeklileri Dayanışma Derneği'nin gazetesi olan Kriminal Polis Haberleri Gazetesi adı altında sosyal medya uygulamaları üzerinden haber yayını yapan ve vatandaşları basın mensubu yapma vaadiyle sahte basın kartı, sahte basın araç kartı ve polis telsizi satarak 600 bin Türk lirası dolandıran 6 kişi tespit edildi.

Ali C., Enes B., Kadir B., Ali., Uğur K. ve Hakan T. isimli şahıslar, "nitelikli dolandırıcılık", "resmi belgede sahtecilik" ve "5809 Sayılı Haberleşme Kanunu'na muhalefet" suçlarından gözaltına alındı. Çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Bu operasyonla birlikte, dolandırıcılık ve sahtecilik suçlarına karışan bu kişilerin, vatandaşların güvenini kötüye kullanarak maddi kazanç elde etmeleri engellenmiş oldu. Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün bu tür suçlarla mücadelesi kararlılıkla devam ediyor.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi