Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Varto’da atlı ve eşekli 23 Nisan kutlaması

Varto’da atlı ve eşekli 23 Nisan kutlaması


Dutözü köyünde gerçekleşen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği büyük ilgi ve katılımla kutlanmıştır.

Varto’da atlı ve eşekli 23 Nisan kutlaması

16 öğrencisi bulunan Dutözü Köyü İlkokulu, köydeki yaşamı göz önünde bulundurarak hayvan sevgisini aşılamak amacıyla atlı ve eşekli gösteri düzenlemiştir.

Dutözü Köyü İlkokulu Müdiresi Nida Kazanç, çocukların doğa ve hayvan sevgisiyle büyüdüğünü belirterek, bu düşünceyle etkinliği planladıklarını ifade etmiştir. Etkinlik kapsamında öğrencilerle birlikte bir yürüyüş yapılmış ve ardından atlı ve eşekli gösterilere devam edilmiştir. Öğrencilerin güzel bir çalışma sergilediğini ve bu etkinlikle doğa ve hayvan sevgisini pekiştirdiklerini belirtmiştir. Tüm çocukların bayramını kutlayan Kazanç, köy çocukları olduğu için atlı ve eşekli bir kutlama tercih ettiklerini vurgulamıştır.

Etkinlik sonrasında öğrenciler, Varto Kaymakamı Musa Ayyıldız'ı makamında ziyaret etmiştir. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne'nin de bulunduğu ziyarette, öğrenciler etkinliklerini kaymakama anlatmışlardır. Ayrıca, öğrenciler ilçe jandarma komutanlığında bomba arama köpeğinin gösterisini izlemiş ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret ederek köylerine dönmüşlerdir.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne, Dutözü köyündeki çocukların 23 Nisan'a yönelik güzel bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade etmiştir. Tüm Vartoluların bayramını kutlayarak öğrencileri tebrik etmiştir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi