Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Vali Dağlı: “Amacımız gençlerimizi geleceğe daha iyi hazırlamak”

Vali Dağlı: “Amacımız gençlerimizi geleceğe daha iyi hazırlamak”


Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, gençlerin ve çocukların bilmedikleri ortamlara kaymalarını önlemek için çaba sarf etmenin gerekliliğine dikkat çekti.

Vali Dağlı: “Amacımız gençlerimizi geleceğe daha iyi hazırlamak”

Zülkif Dağlı, Düvenci Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Necmettin Yalçın'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından, Düvenci Diyanet Gençlik Merkezi'ni ziyaret ederek çocuklar ve gençler tarafından yapılan etkinliklere katıldı.

Vali Dağlı, teknolojinin ilerlemesiyle birlikte genç nesilleri tehdit eden farklı argümanların ortaya çıktığına dikkat çekerek, gençlerin bilmedikleri ortamlara kaymalarını önlemek gerektiğini vurguladı. Bu bağlamda, gençlerin ve çocukların iyi vakit geçirebilecekleri spor alanları oluşturmanın önemli olduğunu belirtti. Sanat, müzik, resim gibi alanlarda kendilerini geliştirebilecekleri fırsatlar sunmanın da gereklilik olduğunu ifade etti. Bu tür alanların olmaması durumunda, çocukların farklı mecralara kayabileceğini söyledi. Vali Dağlı, gençlik merkezlerinin büyük bir işlevi olduğunu dile getirerek, çocukların burada güzel vakit geçirebileceklerini, oyun oynayabileceklerini ve isteyenlerin kitap okuyabileceğini sözlerine ekledi.

Vali Dağlı, gençleri milli ve manevi değerlerine sahip, araştıran ve özgüveni yüksek bireyler olarak yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Bu amaçla ilgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılarak projeler hayata geçirildiğini ifade etti. Amacın, gençleri ruhen ve bedenen geleceğe daha iyi hazırlamak olduğunu vurguladı.

Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın da gençler ve çocukların gençlik merkezine büyük ilgi gösterdiğini ifade ederek, merkezin eğlenceli vakitler geçirmelerine yardımcı olduğunu ve bundan mutluluk duyduklarını belirtti. Başkan Yalçın, merkezin açılmasında Vali Dağlı başta olmak üzere Müftülük ve Gençlik Spor İl Müdürlüğüne teşekkür etti.

Vali Dağlı'nın ziyaretinde Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Naim Çetinkaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve Müftü Vekili Adem Aygül de yer aldı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi