Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Uşak Üniversitesi uluslararası iş birlikleri yapmaya devam ediyor

Uşak Üniversitesi uluslararası iş birlikleri yapmaya devam ediyor


Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Tunus Monastir Üniversitesi'ni ziyaret ederek ikili işbirliği anlaşmaları imzaladı.

Uşak Üniversitesi uluslararası iş birlikleri yapmaya devam ediyor

Monastir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hedi Bel Hadj Salah'ın ev sahipliği yaptığı görüşmelerde öğrenci-öğretim elemanı değişimi, proje ve Ar-Ge faaliyetleri gibi konularda işbirliği anlaşmaları imzalandı.

Ayrıca, DTS Tasarım Merkezi Müdürü Doç. Dr. Eren Öner'in katıldığı görüşmelerde Institut Superieur de la Mode de Monastir kurumu ile DTS Tasarım Merkezi arasında tekstil alanında işbirliğini kapsayan bir anlaşma da imzalandı. Bu anlaşma, Uşak Üniversitesi'nin deri ve tekstil sektörleriyle ilgili ihtisaslaşma alanlarından olan "Uluslararası Tasarım" işbirliğini güçlendirdi.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş ve DTS Tasarım Merkezi Müdürü Doç. Dr. Eren Öner, Tunus'ta bulunan Monastir Tekstil Araştırma Merkezi, Monastir Üniversitesi'nin "Tekstil" temalı Neotex Teknoparkı, Total Testing Service (TTS) Uluslararası Tekstil ve Deri Test Analiz Merkezi ve Monastir Teknik Tekstil Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Bu ziyaretlerde Tunus'un deri ve tekstil sektöründeki gelişmeler incelenerek işbirliği potansiyeli üzerine detaylı görüşmeler yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Savaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Uşak Üniversitesi'nin çalışmalarıyla hem içerde hem de dışarda her geçen gün daha fazla tanındığını belirtti. DTS Tasarım Merkezi'nin tasarımlarının yerli ve yabancı firmaların ilgisini çektiğini ve Türkiye'deki çeşitli kurumlar ile uluslararası üretim yapan firmaların tasarımlarını gerçekleştirdiğini ifade etti. Ayrıca deri, tekstil ve seramik sektörlerinde faaliyet gösteren önemli ülkeleri ziyaret ederek bu ülkelerin kurumlarıyla anlaşmalar yapmaya devam ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Savaş, bu anlaşmalarla DTS Tasarım Merkezi'nin uluslararası tasarım işbirliklerini genişlettiğini ve Uşak Üniversitesinin tasarımlarını uluslararası alanda daha da görünür hale getirmeyi sürdüreceklerini vurguladı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi