Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Üniversiteli gençlerden farkındalık eğitimi

Üniversiteli gençlerden farkındalık eğitimi


Tepebaşı Belediyesi, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Üniversiteli gençlerden farkındalık eğitimi

Bu kapsamda, Tepebaşı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Semineri'ne katılan Osmangazi Üniversitesi Atık Yönetimi Kulübü öğrencileri, Eko-Okullar Projesi'ni uygulayan Şehir Koleji ve Özel Çağdaş Okulları'ndaki öğrencilere eğitim verdi.

Tepebaşı Belediyesi, Osmangazi Üniversitesi ve Eko-Okul programı iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitim, 15 okulda bin 650 öğrenciye ulaştı. Eğitim veren öğrencilere ilerleyen günlerde sertifika töreni düzenleneceği belirtildi.

Eğitim, sürdürülebilir kalkınma amaçlarını öğrenme ve uygulama konusunda öğrencilere güçlü bir temel sağlamayı hedefliyor. Pratik çalışmalarla birlikte öğrencilerin somut çözüm üretme yeteneklerini ortaya çıkarmayı amaçlayan faaliyetler, küresel amaçların temel prensiplerinin ve hedeflerinin anlaşılması ve diğer insanlara etkili bir şekilde aktarılması konusunda güçlü bir alt yapı oluşturuyor.

Eğitimde destekleyici görseller kullanılarak katılımcı öğrencilerin soruları da yanıtlandı. Bu şekilde, öğrencilere sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği konularında bilgi ve farkındalık kazandırılmaya çalışıldı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi