Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Üniversiteden meslek liselilere kariyer desteği

Üniversiteden meslek liselilere kariyer desteği


Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ümraniye Kaymakamlığı ve Doğuş Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalanmıştır.

Üniversiteden meslek liselilere kariyer desteği

"Kariyer Destek Protokolü" adı altında gerçekleştirilen bu protokol, meslek liselerinde eğitim gören son sınıf öğrencilerinin geleceklerini şekillendirmede yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Protokol kapsamında, öğrencilere kariyer planlamalarında destek olmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir.

Doğuş Üniversitesi laboratuvarlarında gerçekleştirilen meslek tanıtım etkinlikleri ve workshop dersleri, 522 öğrencinin farklı meslekler hakkında teorik bilgi edinmelerini ve pratik deneyim kazanmalarını sağlamaktadır. Bu etkinliklerle gençlerin üniversite sınavı öncesinde kariyerleriyle ilgili daha bilinçli kararlar vermeleri hedeflenmektedir. Tanıtım Koordinatörü Ergin Sarar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, özellikle workshop derslerinin öğrencilerin motivasyonunu artırdığını ve meslekler hakkında daha gerçekçi bir bakış açısı kazandırdığını belirtmiştir. Bu sayede gençlerin gelecekleri için daha sağlam temellere dayalı kariyer planları yapabildiklerini ifade etmiştir. İş birliği protokolü, Ümraniye'deki gençlerin geleceklerine umutla bakmalarına katkı sağlayacaktır.

Muhabir : Gülcan ONAT
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi