Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Üniversite sanayi sektör buluşmaları etkinliğine öğrencilerden yoğun ilgi

Üniversite sanayi sektör buluşmaları etkinliğine öğrencilerden yoğun ilgi


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve TİM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileriyle bir araya geldiği Üniversite-Sanayi Sektör Buluşmaları etkinliğinde konuştu.

Üniversite sanayi sektör buluşmaları etkinliğine öğrencilerden yoğun ilgi

Etkinlik, GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Ahmet Fikret Kileci, sektöre ve iş yaşamına dair deneyimlerini öğrencilere aktardı. Ayrıca, tüm öğrencileri ve genç tasarımcıları Doku-Kumaş Tasarım Yarışması'na katılmaya davet etti ve yarışma hakkında bilgi verdi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Doku-Kumaş Tasarım Yarışması ödüllü bir yarışma olup, katılımcıları bilgilendirdi.

Kileci, dünyada hızlı bir değişim ve farklılaşma yaşandığına dikkat çekerek, öğrencilere ve gençlere bu değişimin dışında kalmamalarını ve eğitimlerini nasıl tamamlamaları gerektiğini anlatmanın önemine değindi.

Tekstil sektörünün hızla değiştiğini belirten Kileci, sürdürülebilirliğin önemine vurgu yaparak, sürdürülebilirliği ve geri dönüşümü işin kaynağında araştırmanın önemini vurguladı. Tasarım ve ürün geliştirme süreçlerinde sürdürülebilirliği insanın geleceğini birinci planda tutmanın gerekliliğine değindi.

Doku Kumaş Tasarım Yarışması, katma değeri yüksek tekstil ihracatına katkı sağlamayı ve sürdürülebilirlik temasını tasarım ekosistemine kazandırmayı hedefleyen bir etkinlik olarak düzenlenmektedir. Yarışma, 'dokuma, örme ve baskı' olmak üzere 3 farklı kategoride gerçekleştirilecektir. Yarışmaya başvuru süresi 12 Temmuz 2024'te sona erecek ve başarılı olanlara toplam 1 milyon 950 bin TL para ödülü verilecektir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi