Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Üniversite- sanayi iş birliğinde önemli adım: ‘Ortak Eğitim Laboratuvarı’ açıldı

Üniversite- sanayi iş birliğinde önemli adım: ‘Ortak Eğitim Laboratuvarı’ açıldı


Doğuş Üniversitesi, Özdisan Elektronik firması ile iş birliği yaparak öğrenciler için "Geleceğe Yolculuk - Özdisan & DOÜ Maker Laboratuvarı"nı açtı.

Üniversite- sanayi iş birliğinde önemli adım: ‘Ortak Eğitim Laboratuvarı’ açıldı

Bu laboratuvarda elektronik ve IoT alanında eğitimler verilerek öğrencilerin araştırma ve geliştirme yeteneklerinin artırılması hedefleniyor.

Doğuş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgut Özkan, üniversitenin Dudullu OSB'de yer almasının önemine vurgu yaparak, sanayi ile iş birliğini önemsediklerini ve enerjilerini buna yoğunlaştırdıklarını belirtti. Öğrencilere staj imkanı sağladıklarını ve Özdisan gibi firmaların laboratuvar kurulumuna katkı sağlamasının kendilerini motive ettiğini ifade etti.

Açılan laboratuvarın önemine değinen Prof. Dr. Turgut Özkan, üniversitelerde genellikle eğitimin teorik düzeyde kaldığını ve iş hayatına yönelik eğitimlerin yetersiz olduğunu söyledi. Bu tür laboratuvarlar aracılığıyla öğrencilerin iş hayatındaki zorlukları görmelerini sağlayarak kendilerini geliştirmelerini hedeflediklerini dile getirdi.

DMY Uluslararası Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Davut Yurttaş, üniversite-sanayi iş birliğinin önemine vurgu yaparak, bu iş birliğinin öğrencilere önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Öğrencilere işbirliği içinde altyapı oluşturarak gerçek hayat deneyimleri kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Öğrenciler de laboratuvarın kendilerine sunduğu imkanlardan memnuniyetlerini dile getirerek, gerçek hayat tecrübeleri edinme ve iş odaklı eğitim alma fırsatı bulduklarını belirttiler. Bu işbirliğinin mühendislik öğrencileri için çok önemli olduğunu ve gelecekteki kariyerlerine büyük katkı sağlayacağını düşündüklerini ifade ettiler.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi