Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Üniversite-Sanayi iş birliği projesi onaylandı

Üniversite-Sanayi iş birliği projesi onaylandı


Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), üniversite-sanayi iş birliğini geliştirme ve iş dünyasıyla ortak projeler üretme konusunda özel çalışmalar yürütmektedir.

Üniversite-Sanayi iş birliği projesi onaylandı

Bu çerçevede, Kaplanlar Soğutma Ar-Ge Merkezi ile BUÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhsin Kılıç tarafından geliştirilen bir proje, TÜBİTAK 1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanmıştır.

Projenin başlığı, "Soğutucu akışkan olarak karbondioksit kullanılan kapalı sistem soğutma çevrimine sahip tak fişe çalıştır tip teşhir dolabı geliştirilmesi" şeklindedir. Bu proje, CO2 (karbondioksit) soğutucu akışkanı kullanan dikey tip içten motorlu soğutuculu teşhir dolaplarının üretimini hedeflemektedir. Bu sayede, sektöre enerji verimliliği yüksek ve çevresel etkileri düşük sürdürülebilir bir ürün sunulması amaçlanmaktadır. Karbondioksit gazının soğutucu akışkan olarak kullanılması, sentetik soğutuculara kıyasla çevreye zarar vermediği ve küresel ısınma potansiyeli olmadığı için çevre dostu bir seçenektir. Bu nedenle, projenin sonucunda çevrenin korunması ve karbon ayak izinin azaltılmasına katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Proje ekibinde Makine Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Ömer Kaynaklı da araştırmacı olarak yer almakta ve iki yüksek lisans öğrencisi de bursiyer olarak projede çalışmaktadır. Bu çalışma, üniversite-sanayi iş birliğinin bir örneği olarak, sektörün öncü bir firmasıyla bir üniversite arasında gerçekleştirilen başarılı bir iş birliğini temsil etmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi