Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Üniversite öğrencilerinden Filistin ve Doğu Türkistan'a sessiz destek

Üniversite öğrencilerinden Filistin ve Doğu Türkistan'a sessiz destek


Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencileri, Filistin ve Doğu Türkistan'daki insan hakları ihlallerine tepki göstermek amacıyla sessiz bir yürüyüş düzenlemiştir.

Üniversite öğrencilerinden Filistin ve Doğu Türkistan'a sessiz destek

BARÜ Öğrenci Konseyi ve öğrenci toplulukları tarafından organize edilen yürüyüşe üniversitenin akademik ve idari personeli de destek vermiştir. Yürüyüş, BARÜ Kutlubey Yerleşkesi Eğitim Fakültesi önünde başlayıp yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki Gölet alanına kadar devam etmiştir. Katılımcılar, Türk, Filistin ve Doğu Türkistan bayrakları taşımış ve Türkçe ve İngilizce dövizlerle insan hakları ihlallerini kınamışlardır.

Ayrıca, öğrenciler İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla ABD'de Filistin dayanışma gösterisi düzenleyen öğrencilere ve akademisyenlere de destek vermişlerdir. Yürüyüşte konuşma yapan BARÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ömer Faruk Çalap, Doğu Türkistan ve Filistin'deki zulme karşı birlik olunduğunu ve bu zulme karşı seslerini yükselttiklerini ifade etmiştir. Çalap, uluslararası toplumun acil adımlar atarak insan haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulamış ve Doğu Türkistan ve Filistin'deki baskıların sona erdirilmesini ve ifade özgürlüğünün güvence altına alınmasını talep etmiştir.

Yoğun bir katılımın olduğu yürüyüş, Filistin'de yaşanan savaşa ilişkin bir ses kaydının dinlenmesiyle sona ermiştir. Bu etkinlik, Bartın Üniversitesi öğrencilerinin insan hakları ihlallerine duyarlılık gösterdiğini ve bu konuda seslerini duyurmak için bir araya geldiklerini göstermektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi