Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Umre hayali kuran vatandaşları milyonlarca lira dolandıran şüphelilerin davası ertelendi

Umre hayali kuran vatandaşları milyonlarca lira dolandıran şüphelilerin davası ertelendi


Eskişehir, Ankara ve Kütahya'da yaklaşık 350 vatandaş, umre seyahati vaadiyle bir turizm şirketiyle anlaşmış, ancak Covid-19 salgını nedeniyle seyahat gerçekleşmemiş ve ödemeleri iade edilmemişti.

Umre hayali kuran vatandaşları milyonlarca lira dolandıran şüphelilerin davası ertelendi

Geçtiğimiz yıl şubat ayında mağdur vatandaşlar tepki göstermiş ve olayın yargıya taşınması sonucunda 5 şahıs yargılanmaya başlanmıştı.

Eskişehir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuksuz yargılanan 5 sanıktan 3'ü salonda hazır bulundu, R.U.A. ise SEGBİS yönetimiyle katıldı. Mahkeme Heyeti'nin sorularını yanıtlayan şirket hissedarı F.Y., şirketin mali işlerinden haberi olmadığını iddia ederek, “Ben kağıt üzerinde şirket ortağıyım, ancak şirketin mali işlerini bilmiyorum. Hac ve umre yetkimiz yoktu, ancak alt firma olarak organizasyon yapıyorduk” dedi.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde şirket adına para alıp makbuz kesen H.H.Ö., “Ben çalışan değilim. F.Y. bana talimat veriyordu. Gelenlerden para alıp hesaplara gönderiyordum. Beni umreye götüreceklerdi, bu yüzden aracılık yapıyordum” dedi.

Şirket çalışanlarından Abdulkerim A. ise, “Ofiste makbuz karşılığı aldığım paraları şirket hesabına yatırırdım. Hangi firmalarla umre organizasyonu yapıldığını bilmiyorum. Ben kimseyi dolandırmadım” ifadelerini kullandı.

Şirketin Ankara şubesinde çalışan R.U.A. ise SEGBİS yöntemiyle katılarak, “Pandemiden önce hiç sıkıntı yoktu. Pandemiden sonra da bin kadar kişi gönderdik. Yolcular kendileri geliyordu, biz kimseyi ikna etmedik” dedi.

Davanın önümüzdeki günlerde devam edeceği, şirket sahibi Abdurrahman A.'nın yurt dışında olduğu ve davada savunma yapmadığı, ancak avukatının otellere paranın önceden verildiğini ve pandemi döneminde otellerin kapalı olduğunu ve paraların iade edilmediğini iddia ettiği belirtildi. Mağdurlardan biri ise, “Daha önce de bu şirketle umreye gitmiştim. Son olarak 2 kişi için 11 bin dolar verdim. Ne umreye gidebildim, ne de paramı geri alabildim” dedi. Dava 18 Ekim tarihine ertelendi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi