Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Uluslararası Tales Yarışmaları’nın finali festival havasında tamamlandı

Uluslararası Tales Yarışmaları’nın finali festival havasında tamamlandı


Tales Matematik Müzesi tarafından bu yıl 9.'su düzenlenen "Uluslararası Tales Matematik ve Fen Bilimleri Yarışmaları", binlerce öğrencinin katılımıyla final aşamasını tamamladı.

Uluslararası Tales Yarışmaları’nın finali festival havasında tamamlandı

Yarışmanın final aşaması, Aydın, Ankara ve Şanlıurfa'daki merkezlerde gerçekleşti. Türkiye ve Azerbaycan'da gerçekleştirilen yarışmanın ilk aşamasında, yüzde 5'lik dilime giren ve finale hak kazanan 3.500 öğrenci ve aileleri bir araya geldi. Yarışmanın farklı oturumlarında öğrenciler, matematik ve fen bilimleri alanlarında yoğun bir çaba harcadılar.

Final merkezlerindeki etkinlikler, büyük bir ilgiyle karşılandı ve festival atmosferinde geçti. Finalist öğrenciler ve aileleri eğlenceli bir gün geçirdiler. Yarışmanın final aşamasına giren öğrencilere, yarışmaya giriş belgeleri kontrol edildikten sonra yarışma bileklikleri takıldı.

Tales Matematik Müzesi Kurucusu Alp Ayaydın, yarışmanın final aşamasında yaptığı kısa konuşmada, velilere ve öğrencilere teşekkür ederek, Tales Matematik Müzesi'nin 9. yılını kutladı. Ayaydın, Türkiye genelinden farklı illerden gelen öğrenci ve velilerin bulunduğunu ve onların uzun mesafeler kat ederek çocuklarının geleceği için fedakarlık yaptıklarını ifade etti. Ayrıca, gelecek yıl için İstanbul'da da bir planlama yapıldığını belirtti.

Ayrıca, Ayaydın, yarışmanın sadece bir yarışma olmaktan öte, bir bilim festivali havasında geçmesi için çaba sarf ettiklerini vurguladı. Çocukların eğlenceli bir gün geçirmelerini hedeflediklerini ve Matematik Müzesi ve Açık Hava Bilim Parkı'ndaki atölye ve etkinliklere katıldıklarını belirtti. Vortex tüneli ve diğer atölyeler büyük ilgi gördü. Yarışma oturumu öncesinde öğrenciler, hem stres atma fırsatı buldular hem de eğlendiler.

Muhabir : Gülcan ONAT
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi