Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Uluslararası öğrenciler Tokat'ta iş dünyasıyla buluştu

Uluslararası öğrenciler Tokat'ta iş dünyasıyla buluştu


Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) ve Tokat Teknopark iş birliği ile 2023 yılında başlatılan "Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Eğitim Programı" faaliyetleri devam etmektedir.

Uluslararası öğrenciler Tokat'ta iş dünyasıyla buluştu

Bu program kapsamında uluslararası öğrenciler, Tokat Teknopark A.Ş. koordinasyonunda ve OKA Tokat Yatırım Destek Ofisi Uzmanlarının katılımıyla Tokat Merkez Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir şirketi ziyaret ettiler.

Çalışma ziyaretinde, öğrenciler işletmelerin dış ticaret faaliyetlerini iş hayatında nasıl uyguladığını, fabrikadaki üretim süreçlerini yakından gözlemleyerek işletme içindeki operasyonları inceleme fırsatı buldular. Bu ziyaret, öğrencilere kendi ülkelerinde hangi hedef pazarları ve müşterileri belirleyebileceklerine dair fikir edinme imkanı da sağladı.

Ziyaretin sonunda, öğrencilere 12'den fazla ülkeye ihracat yapan firmanın ürünleri, sektörel tecrübeleri ve teknolojik altyapısı hakkında detaylı bilgi edinebilecekleri kataloglar verildi. Fabrika ziyareti, öğrenciler tarafından teorik bilgilerini sahadaki uygulamalara yansıtarak yorumlayabilecekleri önemli bir deneyim olarak değerlendirildi.

OKA tarafından Samsun, Çorum ve Tokat illerinde uygulanan Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Programları, bölgede nitelikli insan kaynağının dış ticaret alanında yetişmesine yönelik etkili bir adım olarak görülmektedir. Bu programlar, uluslararası öğrencilerin bireysel kariyer yolculuklarında bir adım öne çıkmalarına ve bölgenin ekonomik kalkınması için önemli bir rol üstlenmelerine olanak sağlamaktadır.

OKA'nın 2022 yılında başlattığı Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Programlarına Samsun'da 40, Çorum'da 49 ve Tokat'ta 46 uluslararası öğrenci katılmıştır. Programlar kapsamında öğrencilere Temel Dış Ticaret Eğitimi verilmiştir. Bu eğitimde "Dış Ticaretin Temel Kavramları, İş ve Görev Tanımları", "Dış Ticaret Kuralları ve Prosedürleri", "Teslim Şekilleri", "İstihbarat, Pazarlama Stratejileri" ve "İletişim" konuları ele alınmıştır.

2024 yılı Mart ayı itibarıyla, tüm illerde öğrenci-firma eşleştirmelerine odaklanılmıştır. Bu sayede, firmaların talepleri doğrultusunda öğrencilerin kendi ülkelerinde ticari bağlantılar ve güçlü satış kanalları kurmaları sağlanacaktır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi