Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Uluslararası MEB Robot Yarışması Erzurum'da

Uluslararası MEB Robot Yarışması Erzurum'da


Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası MEB Robot Yarışması, bu yıl 16. kez gerçekleştirilecek ve bu defa Erzurum'da düzenlenecek.

Uluslararası MEB Robot Yarışması Erzurum'da

Yarışma, öğrencilerin eğitim süreçlerinde edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilmelerini hedefleyen bir etkinlik olup, her yıl büyük bir talep görüyor.

16.Uluslararası MEB Robot Yarışması, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda, Erzurum Valiliği İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından 16-19 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinliğin teması "Eğitimin Yüzyılında Ahilik ve Teknoloji" olarak belirlenmiş ve "Ahiliğin Geleceğini Şekillendiren Kod Erzurum'da Yazılıyor" sloganıyla düzenlenecektir.
Uluslararası MEB Robot Yarışması, katılımcı öğrencilere robot teknolojisiyle ilgili becerilerini sergileme ve takım çalışması yapma fırsatı sunan önemli bir platformdur. Ayrıca, farklı ülkelerden gelen uluslararası katılımcılar sayesinde kültürel ve bilimsel paylaşımların gerçekleştiği bir ortam oluşturulmaktadır.

Bu yarışma, Türkiye'deki mesleki ve teknik eğitimin önemini vurgulayarak öğrencilerin gelecekteki teknolojik becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. STEM alanlarına ilgi duyan gençleri teşvik ederek teknolojiye dayalı mesleklerde başarılı olmalarını desteklemeyi hedeflemektedir. 16. Uluslararası MEB Robot Yarışması'nın Erzurum'da düzenlenmesi, bu şehirdeki eğitim ve teknoloji potansiyelini ön plana çıkarmak ve gençlerin bu alanda yeteneklerini geliştirmelerine olanak sağlamak amacını taşımaktadır.

Muhabir : İrfan Üstün
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi