Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: “Başkentray ile günde 60 bin yolcu taşıdık”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: “Başkentray ile günde 60 bin yolcu taşıdık”


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Başkent Ankara'nın kent içi ulaşımının önemli bir parçası olan Başkentray'ın 6 yıl boyunca 89 milyon yolcuya hizmet verdiğini açıkladı. Uraloğlu, Başkentray projesi sayesinde metro standardında banliyö taşımacılığı yapılarak günlük 60 bin yolcuya hizmet sağlandığını belirtti. Ayrıca, Ankara'nın raylı sistem hattının 23,1 kilometreden 103,6 kilometreye uzatıldığını ve Ankara için 601 milyar 510 milyon lira yatırım yapıldığını ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: “Başkentray ile günde 60 bin yolcu taşıdık”

Uraloğlu, Başkentray'ın Başkent Ankara'nın ulaşımının omurgası olarak nitelendirilen ve trafiği büyük ölçüde rahatlatan bir proje olduğunu vurguladı. Ayrıca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Türkiye genelinde ulaşımın her modunda büyük atılımlar gerçekleştirildiğini ve Ankara'da birçok metro hattının hizmete açıldığını söyledi. Kızılay-Çayyolu, Batıkent-Sincan-Törekent, Tandoğan-Keçiören metro hatları ve Atatürk Kültür Merkezi-Gar-Kızılay Metrosu gibi hatların yanı sıra, Ankara'nın raylı sistem hat uzunluğunun 103,6 kilometreye çıkarıldığını belirtti.

Uraloğlu ayrıca, bakanlık olarak son dönemde İstanbul, Kayseri, Antalya, İzmir ve Gaziantep gibi şehirlerde de önemli ulaşım projeleri gerçekleştirildiğini ve Türkiye genelinde 416 kilometre kent içi raylı sistem projesinin tamamlandığını ifade etti.

Türkiye genelinde demiryolu altyapısına yapılan yatırımlara da değinen Uraloğlu, son 22 yılda mevcut tüm demiryolu hatlarının yenilendiğini ve hat uzunluğunun 10 bin 948 kilometreden 13 bin 919 kilometreye çıktığını belirtti. Ayrıca, hızlı tren hatlarının inşa edildiğini ve sinyalli hat uzunluğunun 8 bin 46 kilometreye, elektrikli hat uzunluğunun ise 7 bin 142 kilometreye çıkarıldığını vurguladı.

Başkentray'ın açıldığı tarihten bu yana 89 milyon kişiye hizmet verdiğini söyleyen Uraloğlu, Başkentray Projesi kapsamında mevcut demiryolu hatlarının tamamen yenilendiğini ve metro standardında banliyö taşımacılığı yapıldığını ifade etti. Proje sayesinde Ankara-Marşandiz arası 4 hattan 6 hatta, Marşandiz-Sincan arası 3 hattan 5 hatta, Ankara-Kayaş arası ise 2 hattan 4 hatta çıkarıldı. Ayrıca, 24 adet banliyö istasyonunun metro standardında yeniden inşa edildiğini ve Eryaman YHT Gar'ının da projenin bir parçası olarak tamamlandığını belirtti. Başkentray'ın 6 yıl içinde 89 milyon yolcu taşıdığını ve günlük olarak 60 bin yolcunun hizmetinden faydalandığını ifade etti.

Muhabir : Önk Haber Merkezi
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi