Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Ula Hüseyin Ercan Ermaş Anadolu Lisesi öğrencilerinden Bilim Fuarı

Ula Hüseyin Ercan Ermaş Anadolu Lisesi öğrencilerinden Bilim Fuarı


Ula Hüseyin Ercan Ermaş Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen Bilim Fuarı, yerel katılımcılar ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

Ula Hüseyin Ercan Ermaş Anadolu Lisesi öğrencilerinden Bilim Fuarı

Fuar, bölgedeki eğitim ve bilim alanındaki iş birliğini güçlendirmeyi ve gençleri bilimsel çalışmalara teşvik etmeyi amaçlayarak önemli bir gelişme sağladı.

Fuar, yerel-kültürel değerlere odaklanan çalışmaların yanı sıra sanatsal etkinliklere de yer vererek renkli ve ilgi çekici bir atmosfer oluşturdu. Resim çalışmaları, deprem bilinci üzerinde yapılan projeler, sağlıklı beslenme ve geri dönüşüm gibi konularla ilgili bilimsel çalışmalar büyük ilgi gördü.

Öğrenciler, psikolojiden matematiksel keşiflere kadar geniş bir yelpazede çalışmalarını sergileyerek gerçekleştirdikleri araştırmaların sonuçlarını fuar katılımcılarıyla paylaştı. Özellikle yerel ve yöresel içeriklere odaklanan projeler, katılımcıların ilgisini çekti ve bölgenin kültürel zenginliğini yansıttı.

Etkinliğin düzenlenmesi, yerel toplumun eğitim ve bilim alanında önemli bir adımı olarak kaydedildi. Gelecek yıllarda benzer etkinliklerin düzenlenerek gençlerin bilimsel keşiflerine destek verilmesi beklenmektedir.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Fuarının açılışına Ula Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cüneyt Yiğit, Ermaş Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ercan ve çevre okulların müdürleri de katıldı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi