Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Türkiye Yüzyılı maarif modeli “Köklerden Geleceğe1 tanıtım toplantısı

Türkiye Yüzyılı maarif modeli “Köklerden Geleceğe1 tanıtım toplantısı


Kütahya'nın Gediz ilçesinde, yeni eğitim müfredatının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Türkiye Yüzyılı maarif modeli “Köklerden Geleceğe1 tanıtım toplantısı

Toplantıda Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bahadur, Şube Müdürleri Yusuf Dağ, Murat İçel, Yaşar Kandemir, okul ve kurum müdürleri bir araya geldi. Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ve yeni eğitim müfredat programı tanıtıldı.

Toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bahadur, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin beceri gelişimi, zihinsel, sosyal-duygusal, fiziksel ve ahlaki boyutları içeren bütüncül bir yaklaşım olduğunu belirtti. Bahadur, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli; öğrenci profili, beceri çerçevesi, erdem-değer-eylem modeli, sistem okuryazarlığı ve alana ait bilgi kümeleri gibi bileşenleri içeren bütüncül bir modeldir. Bu model, karmaşık ve soyut fikirleri eyleme dönüştürme sürecinde ortaya çıkan mefhume becerileri ve derslere özgü bilgi ve becerileri içeren yapıları temsil etmektedir. Ayrıca alan becerileri, ilgili derse ait alan bilgisi ve bu alana ait bilgi kümelerini temsil eden içerik çerçevesi ile birleşerek öğrencilerin elde etmesi beklenen öğrenme çıktılarını oluşturmaktadır" şeklinde konuştu.

Bahadur, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin uzun bir çalışmanın ürünü olduğunu vurgulayarak yeni müfredatın gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli olarak uygulanmaya başlanacağını belirtti. Yeni müfredatın amacının öğrencilerin daha etkili ve bütünsel bir eğitim almasını sağlamak olduğunu ifade etti.

Bu toplantı, Gediz ilçesindeki eğitimcilerin yeni müfredat ve eğitim modeli hakkında bilgilendirilmesini ve uygulama sürecine hazırlanmalarını amaçlamaktadır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi