Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Türkiye'nin Uzay Vizyonu GİBTÜ’de konuşuldu

Türkiye'nin Uzay Vizyonu GİBTÜ’de konuşuldu


Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde (GİBTÜ) "Dijital Dünyada Türkiye'nin Uzay Vizyonu" konulu bir panel düzenlendi.

Türkiye'nin Uzay Vizyonu GİBTÜ’de konuşuldu

Panel, GİBTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu'nun açılış konuşmasıyla başladı. Tarakçıoğlu, panelin üniversitenin misyonuyla uyumlu bir konuya odaklandığını belirtti. Uzayın herkesin ilgisini çektiğini söyleyen Tarakçıoğlu, teknolojinin hızla ilerlediğini ve bilginin yakalanmasının hem kolay hem de zor olduğunu vurguladı.

Panelde, Uluslararası Kalkınma Toplum ve Düşünce Derneği (KATODER) Başkanı Sabiha Doğan moderatörlük yaptı. Panelistler arasında Prof. Dr. Fuat İnce (Bilişim Enstitüsü Kurucusu), Prof. Dr. Mehmet Emin Özel (Eski NASA Çalışanı), Doç. Dr. Cüneyt Dirican (Astraekonomist-Dünya Gazetesi Yazarı) ve Mali Müşavir İsmail Tekbaş (Araştırmacı-Yazar) yer aldı. Panelistler, uzay, teknoloji, ekonomi ve fırsatlar gibi konuları sunumlarında ele aldılar.

GİBTÜ öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği panel, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve KATODER iş birliğiyle Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Panelin açılış konuşmasında Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu, uzay araştırmalarının sağlık teknolojileri gibi birçok alanda kullanıldığını belirtti. Sabiha Doğan, sivil toplum kuruluşlarının önemine değindi ve öğrencilere ulaşmak için bu tür organizasyonları düzenlediklerini ifade etti.

Panelistlerin sunumlarından sonra Prof. Dr. Fuat İnce, yeni uzay teknolojileri ve fırsatları hakkında konuştu. Prof. Dr. Mehmet Emin Özel, uzay ve bilimi ele alan bir sunum gerçekleştirdi. Doç. Dr. Cüneyt Dirican, uzayda ticari ve ekonomik fırsatlar ile tehditlerin Türkiye için ne anlama geldiğini aktardı. Araştırmacı-Yazar İsmail Tekbaş ise uzay keşifleri doğrultusunda yeni bir muhasebe uzmanlığı olan "uzay muhasebesi"ni önerdi.

Panele Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanvekili Feray Yılmaz, GİBTÜ Genel Sekreteri Mehmet Emin Arslan, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi