Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
“Türkiye'deki üniversitelerin 73'ü kurumsal akreditasyona sahip”

“Türkiye'deki üniversitelerin 73'ü kurumsal akreditasyona sahip”


Ankara'da düzenlenen "Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı" Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

“Türkiye'deki üniversitelerin 73'ü kurumsal akreditasyona sahip”

Konferansın ana teması "Yükseköğretimde Kalitenin İçselleştirilmesi ve İyileştirilmesi" olarak belirlendi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın açılış konuşmasında, Türkiye'deki üniversitelerin 73'ünün kurumsal akreditasyona sahip olduğu ve 2027'ye kadar neredeyse tüm üniversitelerin akreditasyon sürecini tamamlamasının beklendiği belirtildi.

Konferans, yükseköğretimde kalite güvencesi alanındaki bilimsel gelişmeleri, yenilikleri, deneyimleri ve farklı bakış açılarını bir araya getirmeyi amaçladı. Türkiye'den ve dünyadan birçok bilim insanı ve ulusal ile uluslararası akreditasyon kuruluşlarının temsilcileri konferansa katıldı. Yükseköğretimin geleceği tartışıldı ve bildiriler sunuldu.

YÖKAK tarafından yetkilendirilen 24 ulusal ve 13 uluslararası akreditasyon kuruluşu, program bazındaki akreditasyonları yürütmektedir. YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, program akreditasyonlarının sayısının artmasını beklediklerini ifade etti.

Konferansta konuşan Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Birliği (ENQA) Başkan Yardımcısı Doris Herrmann, Avrupa'da eğitim standartlarının ve yönergelerinin güncellendiğini ve 2027 yılında yeni eğitim standartlarının yayınlanmayı hedeflendiğini belirtti. Herrmann ayrıca üniversite öğrencilerinin beklentilerinin, yaşantılarının ve sosyal hayatlarının önemli konular arasında olduğunu vurguladı.

Kongrede İstanbul Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Volkan Öngel ve akademisyen Dr. Gözde Bozkurt tarafından hazırlanan "Yükseköğretimde Kalitenin Tamamlayıcı Haritası: Eksik Veriler ve Değerlendirme Stratejileri" başlıklı bir bildiri sunuldu. Dr. Gözde Bozkurt, Yükseköğretim Kalite Kurulu'nun resmi internet sitesinde paylaşılan Gösterge Değerlendirme Raporunu inceleyerek, üniversitelerde eksik veriler olduğunu belirtti ve eksik verilerin dikkate alınarak daha etkili kararlar alınabileceğini ve bu sayede üniversitelerin gerçek performanslarının daha doğru bir şekilde değerlendirilebileceğini ifade etti.

Kongrede ayrıca akreditasyon almaya hak kazanan üniversitelerin rektörlerine belgeleri teslim edildi. Akreditasyon belgesini İstanbul Beykent Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kazım Sarı aldı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi