Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Türkiye, 2024 Yılında Sağlık Turizminde Dünya Markası Olacak

Türkiye, 2024 Yılında Sağlık Turizminde Dünya Markası Olacak


Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Türkiye'nin sağlık turizmi alanında uluslararası bir sağlık merkezi haline geldiğini ve 2024 yılında dünya markası olacağını açıkladı.

Türkiye, 2024 Yılında Sağlık Turizminde Dünya Markası Olacak

Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Türkiye'nin sağlık alanındaki başarısıyla uluslararası bir sağlık merkezi haline geldiğini belirtti. Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan Karabulut, Türkiye'nin sağlık turizmi alanında dünya markası olacağını vurguladı. Türkiye, özel hastanelerin acil servislerinin halka açılması, aile hekimliği uygulaması, kanser tarama merkezleri ve Şehir Hastaneleri gibi birçok reform ve uygulama ile sağlık turizmi alanında aranan bir ülke konumuna gelmiştir.

Prof. Dr. Karabulut, Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu olarak Orta Doğu, Afrika, Avrupa, Asya, Amerika, Latin Amerika ve Orta Asya Türk devletlerinde Türkiye'nin gerçekleştirdiği sağlık reformlarını ve yatırımlarını tanıtma konusuna öncelik vereceklerini açıkladı. Bu ülkelerle sağlık turizmi alanında anlaşmalar yapacaklarını ve Türk şirketleri ile yabancı şirketlerin işbirliğini koordine edeceklerini belirtti. Ayrıca, yabancı hastaların bürokratik işlemlerinin hızlandırılması konusunda da destek sağlayacaklarını ifade etti.

Karabulut, sağlık turizminin tıp turizmi, termal turizm, yaşlı turizmi ve sporcu turizmi gibi farklı alt kategorilere sahip olduğunu belirtti. Türkiye'nin coğrafi konumu, ileri teknolojiyle donatılmış ve uluslararası standartlara uygun sağlık kuruluşları, nitelikli insan kaynağı, kaplıcaları ve doğal kaynakları ile sağlık turizminde önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Sağlık turistlerinin diğer turistlere göre daha yüksek bir gelir getirdiğini belirten Karabulut, bu nedenle yaşlı ve engelli bakım merkezlerinin, termal kaplıcaların ve sporcu turizmine yönelik sağlık kuruluşlarının sayısını artırma çabalarının desteklenmesi gerektiğini söyledi. Aynı zamanda, sağlık kuruluşlarının kalitesinin ve teknolojik altyapısının geliştirilmesine odaklanılacağını da ekledi.

Muhabir : Aras Fırat Almaz
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi