Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Turkcell, yapay zeka vizyonunu Cenevre’de dünya ile paylaştı

Turkcell, yapay zeka vizyonunu Cenevre’de dünya ile paylaştı


Turkcell CEO'su Dr. Ali Taha Koç, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) tarafından Cenevre'de düzenlenen 'İyilik İçin Yapay Zeka Küresel Zirvesi 2024' programına katıldı.

Turkcell, yapay zeka vizyonunu Cenevre’de dünya ile paylaştı

Programda Türkiye'yi temsil eden Dr. Koç, Turkcell'in yapay zeka çalışmalarını paylaştı.

Turkcell CEO'su Dr. Ali Taha Koç, 'İyilik İçin Yapay Zeka Küresel Zirvesi 2024' programında, telekomünikasyon endüstrisinde etik standartlarının önemini vurguladı. Yapay zeka teknolojilerinin geliştirilmesinde etik kuralların rolünü vurgulayan Dr. Koç, telekomünikasyon endüstrisinin yapay zekadan büyük ölçüde faydalanacağını belirtti. Turkcell olarak, tüm yapay zeka projelerinde etik kurallara uyduklarını ve ürün ve hizmetlerini 'insan için teknoloji' odaklı geliştirdiklerini ifade etti.

Dr. Koç, yapay zekanın toplumsal faydalarına dikkat çekerek, yapay zekanın yeni bir çağ değişimi olduğunu ve bu teknolojinin toplumsal fayda sağlamak için kullanılması gerektiğini söyledi. Turkcell olarak, yapay zeka ilkeleri etik kurallarını yayınlayarak bu alandaki taahhütlerini kamuoyuyla paylaştıklarını da belirtti.

Turkcell olarak uluslararası girişimlerde aktif bir rol üstlendiklerini ve GSMA yapay zeka çalışma grubunun etkin bir üyesi olduklarını dile getiren Dr. Koç, gelecekteki teknolojiler için standartların geliştirilmesine rehberlik ettiklerini söyledi. Ayrıca, ITU ve 3GPP gibi saygın kuruluşlarla çalıştıklarını ve yapay zeka tabanlı ağ haberleşme grubunda liderlik ettiklerini belirtti. Turkcell'in geleceğin ağlarına odaklandığını ve IMT-2030 standardizasyonu gibi önemli projelerde yer aldığını ifade etti.

Muhabir : İrfan Üstün
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi