Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Turkcell’in dijital ürünlerini Türkiye’nin ‘Zeka Gücü’ gençleri geliştirecek

Turkcell’in dijital ürünlerini Türkiye’nin ‘Zeka Gücü’ gençleri geliştirecek


Turkcell, Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği yaparak "Zeka Gücü" projesini hayata geçirdi.

Turkcell’in dijital ürünlerini Türkiye’nin ‘Zeka Gücü’ gençleri geliştirecek

Bu proje kapsamında düzenlenen "Yapay Zeka Maratonu" ise devam ediyor. Maratona Türkiye genelinden 800 özel yetenekli lise öğrencisi katıldı ve 2,5 ay boyunca online olarak yapay zeka, veri bilimi ve makine öğrenmesi konularında eğitim aldılar. Gençler ayrıca "hackathon" ayağında Turkcell'in dijital ürünleri için çözümler geliştirecekler.

Turkcell, 30. kuruluş yıldönümünü kutlayan bir şirkettir ve "Zeka Gücü" projesiyle Türkiye'nin özel yetenekli öğrencilerinin teknolojiye olan ilgisini artırmayı ve dijital becerilerini geliştirmelerine olanak sağlamayı hedeflemektedir. Bu projenin bir parçası olarak Turkcell, Türkiye'nin çeşitli şehirlerindeki Bilim ve Sanat Merkezleri'nde Zeka Gücü sınıfları kurarak 250 binden fazla öğrenciye ulaşmıştır. Turkcell, şimdi de "Yapay Zeka Maratonu" ile öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlamaktadır.

Yapay Zeka Maratonu kapsamında, Türkiye'nin çeşitli şehirlerindeki Bilim ve Sanat Merkezleri'nde eğitim gören 800 lise öğrencisi online eğitim programına katılarak fırsat eşitliği sağlandı. Gençler, veri bilimi, yapay zeka ve makine öğrenmesi konularının temellerini öğrendiler ve Python programını kullanmayı öğrenerek veri görselleştirme, algoritmaların mantığı ve proje çözümleri gibi konular üzerinde çalıştılar. Turkcell çalışanları ve uzman eğitmenlerin mentorluk desteğiyle öğrencilerin yapay zeka ve veri bilimi konularındaki bilgi seviyeleri derinleşti.

Öğrenciler, maratonun ikinci ayağı olan "hackathon" etkinliğine bireysel olarak veya ekip halinde katılabiliyorlar. Turkcell'in dijital ürün ve hizmetleri için çözümler geliştiren öğrenciler arasından finale kalanlar, projelerini sunmak üzere Mayıs'ın son haftasında İstanbul'da gerçekleşecek olan final etabına davet edilecekler. Dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilecektir.

Turkcell'in "Zeka Gücü" projesi, Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içinde 2016 yılında başlatılmıştır. Proje kapsamında Bilim ve Sanat Merkezleri'nde düzenlenen teknoloji sınıflarıyla özel yetenekli öğrencilere eğitim imkanı sunulmaktadır. Bugüne kadar Türkiye'nin 48 şehrinde 76 Zeka Gücü sınıfı açılarak 250 binden fazla öğrenciye ulaşılmıştır. Öğrenciler bu sınıflarda yapay zeka, robotik kodlama, uzay bilimleri gibi alanlarda yeteneklerine göre eğitim almaktadır. Turkcell'in sağladığı donanımlarla öğrenciler, teknoloji tabanlı çözümler üretebilme becerileri kazanmaktadır. Öğrenciler, proje kapsamında ulusal ve uluslararası yarışmalarda 400'ü aşkın ödül ve şampiyonluk elde etmişlerdir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi