Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Türk Dünyası PAÜ’de buluştu

Pamukkale Üniversitesi'nde Uluslararası Türk Dünyasında Değerler ve Kültür Aktarımı Sempozyumu düzenlenmiştir.

Türk Dünyası PAÜ’de buluştu

Sempozyum, PAÜ Altay Toplulukları Dil ve Kültürleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALTAY DİLMER), Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü, Denizli Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (DSBMYO) ile birlikte Almatı Eğitim Ataşeliği, El-Farabi Kazak Millî Üniversitesi, Türk Tarih ve Kültür Vakfı (TÜRKTAV) ve Avrasya Yazarlar Birliği'nin katkılarıyla gerçekleştirilmiştir.

Sempozyum, Pamukkale Üniversitesi Hierapolis Konferans Salonu'nda yapılmıştır. Sempozyumun açılışında Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nergis Biray, çocukların milli ve kültürel değerlere sahip çizgi filmler ve dizi filmlerin rolünü ve kültür aktarımının önemini vurgulamış ve sempozyuma katkıda bulunan tüm paydaşlara teşekkürlerini sunmuştur. Almatı Başkonsolosu Evren Müderrisoğlu, Türk Dünyası'ndaki kültür politikaları ve kültürel değerlerin Türk topluluklarının bütünleşmesindeki önemine odaklanmıştır. Kazakistan Cumhuriyeti Denizli Fahri Konsolosu Okan Oğuz ise Türk dünyasının ortak mirasının gelecek nesillere aktarılmasında kültür aktarımının önemini vurgulamıştır. Kazakistan Almatı Eğitim Ateşesi Ayhan Korkmaz, Dede Korkut ve Oğuz Kağan gibi önemli şahsiyetlerin çizgi filmler aracılığıyla Türk çocuklarına ve tüm dünya çocuklarına tanıtılması gerektiğini belirtmiştir. PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Akalın ise Pamukkale Üniversitesi olarak sempozyuma ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti ifade etmiş ve kültür politikalarının belirlenmesinde bu tür sempozyumların önemini vurgulamıştır.

Sempozyum, açılış oturumunun ardından bilimsel oturumlarla devam etmiştir. Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye'den bilim insanları ve animasyon, çizgi film, reklamcılık, eğitim, radyo, televizyon ve sinema alanlarında uzmanlar tarafından çeşitli alanlarda kültür aktarımı konusu ele alınmıştır. Sempozyumda 11 oturumda toplamda 65 katılımcı tarafından yüz yüze 4 ve çevrim içi 7 sunum gerçekleştirilmiştir. Sempozyumda Türk kültür ve değerlerinin aktarımı konusunda yapılması gerekenlere, kültür aktarım araçlarına ve ögelerine vurgu yapılarak doğru kullanımı ve yaygınlaşmasının sağlanması amaçlanmıştır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi