Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Turizm sezonunda İstanbul’da 6 ton sahte içki ele geçirildi

Turizm sezonunda İstanbul’da 6 ton sahte içki ele geçirildi


İstanbul’da turizm sezonu ile birlikte düzenlenen sahte içki operasyonunda, 6 ton sahte alkollü içki ele geçirildi. Bu operasyon sonucunda, daha önce aynı suçtan defalarca yakalanıp serbest bırakılan ve 15 ayrı suçtan aranan Mehmet Ali Tez, sahte kimlikle yakalandı.

Turizm sezonunda İstanbul’da 6 ton sahte içki ele geçirildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte alkol üreticilerine yönelik operasyonlarını sürdürdü. 18 ve 22 Temmuz tarihlerinde Esenyurt ve Silivri’de yapılan baskınlarda, piyasa değeri 10 milyon lirayı bulan 6 ton sahte alkollü içki ele geçirildi. Bu operasyonlarda, daha önce defalarca yakalanan ve hakkında 15 ayrı suçtan arama kararı bulunan Mehmet Ali Tez'in, sahte kimlik kullanarak yakalanmaktan kaçtığı belirlendi. Tez, Esenyurt’ta bir başkası adına kiralanan adreste polis tarafından düzenlenen baskınla sahte kimlik kartıyla gözaltına alındı.

Mehmet Ali Tez'in geçmişteki suç kayıtları incelendiğinde, 2020-2022 yılları arasında "kasten öldürme", "5607 sayılı kaçakçılık kanununa muhalefet", "tüketilecek şeylere zehir katma", "kasten yaralama", "taksirle bir kişinin yaralanmasına sebep olmak" ve "bozulmuş ya da değiştirilmiş gıda veya ilaçların ticareti" suçlarından arandığı ortaya çıktı. Tez, ifade işlemlerinin ardından adli makamlarca tutuklandı.

Bu operasyon, polis kuvvetlerinin turizm sezonunda gece kulüpleri, restoranlar, barlar ve tekel büfelerine sahte alkol satışını engelleme çabalarının bir parçası olarak gerçekleştirildi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi