Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
TÜBİTAK’tan BUÜ’nün projesine Cumhuriyetin 100. yılına özel destek

TÜBİTAK’tan BUÜ’nün projesine Cumhuriyetin 100. yılına özel destek


Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) liderliğinde yürütülen bir proje olan "Geçmişten Geleceğe: Elektronik Belgelerin Güvenilirliği" adlı çalışma, Cumhuriyetin 100. Yılı Özel Çağrısı kapsamında destek almaya hak kazandı.

TÜBİTAK’tan BUÜ’nün projesine Cumhuriyetin 100. yılına özel destek

TÜBİTAK tarafından 1001 Projesi çerçevesinde desteklenen çalışma hakkında açıklama yapan Proje Yürütücüsü Dr. Özhan Sağlık, teknolojik değişimlerin yaşandığı süreçlerde bir belgenin üretildiği döneme ait özelliklerinin ve diğer belgelerle olan ilişkisinin korunması için yöntemler geliştireceklerini vurguladı.

Dr. Özhan Sağlık, bu araştırmanın ulusal ve uluslararası düzeyde güvenilirlik çalışmalarına katkı sağlayacağını belirtirken, "Proje sonucunda, Türkiye'nin geçmişine dair önemli bilgiler içeren ve hak, yetki veya yükümlülük taşıyan elektronik belgelerin geleceğe sağlıklı bir şekilde aktarılması için gereken koşullara ilişkin bir yol haritası sunacağız. Çalışmada, kamu kurum ve kuruluşlarının fonksiyonları sonucunda oluşan ve arşiv değeri taşıyan görsel-işitsel malzemeler, e-postalar, web siteleri, sosyal medya kayıtları ve veri tabanlarının güvenilirliğini korumak için hangi kriterlerin benimsenebileceğini analiz edeceğiz. Aynı zamanda, bu belgelerin güvenilirliğinin korunmasında düzenleyici ve yönlendirici kurumların rolünü inceleyeceğiz. Üç yıl sürecek olan proje kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında çeşitli saha araştırmaları yapacağız" şeklinde konuştu.

Dr. Özhan Sağlık, proje ekibinde Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nevzat Özel, Marmara Üniversitesi'nden Doç. Dr. Bahattin Yalçınkaya, Dr. Öğr. Ü. Varol Saydam ve Araştırma Görevlisi Dr. Muhammet Emin Gedikli ile İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Ü. Levent Kutlutürk'ün yer alacağını belirtti.

Ayrıca, projede danışmanlık görevini Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Fahrettin Özdemirci'nin üstleneceği ve Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinde yüksek lisans ve doktora yapan bursiyerlerin de projede yer alacağı açıklandı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi