Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
TÜBİTAK 100’üncü yıl özel çağrısında Anadolu Üniveristesi akademisyenlerinden başarı

TÜBİTAK 100’üncü yıl özel çağrısında Anadolu Üniveristesi akademisyenlerinden başarı


TÜBİTAK'ın 100. yıl özel çağrısı kapsamında, "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" adı altında "Cumhuriyetin 100. Yılı Özel Çağrısı" açılmıştır.

TÜBİTAK 100’üncü yıl özel çağrısında Anadolu Üniveristesi akademisyenlerinden başarı

Bu çağrıya sunulan 87 projeden biri olan "Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılında 363 Özel Eğitim Anaokulu Personel Kapasitesi'nin Güçlendirilmesi Projesi", Eskişehir Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Halil Diken tarafından yürütülmektedir ve destek almaya hak kazanmıştır.

Projenin genel amacı, ülke genelindeki 363 özel eğitim anaokulunda çalışan eğitimci personelinin kapasitesini güçlendirmektir. Projenin alt amaçları arasında, özel eğitim anaokullarında görev yapan öğretmenlere ve psikolojik danışmanlara öğrencilerin problem davranışlarıyla başa çıkma becerileri kazandırmak, dil becerilerini desteklemek ve öğrencilerin ebeveynlerinin psikolojik iyi oluşunu desteklemek için "Özel Eğitim Anaokulu Çevrimiçi Mesleki Gelişim Programı (ANAÇEM)" hazırlamak ve etkililiğini test etmek yer almaktadır.

Projenin sonunda, kılavuz kitapçıklar, bilgilendirici videolar ve örnek vaka sunumlarını içeren modüler bir çevrimiçi portal oluşturulması hedeflenmektedir. Proje çıktıları, diğer eğitim kademelerinde uygulanabilir ve model olabilecek niteliktedir. Ayrıca, Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü de projeye resmi destek vermiş ve proje çıktılarını kullanacaklarını belirtmiştir.

Proje ekibi, disiplinler arası bir yaklaşımla oluşturulmuş olup, Anadolu Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi'nden akademisyenlerin yer aldığı bir ekipten oluşmaktadır. Bu proje, özel eğitim alanında öğretmenlerin ihtiyaçlarına çözüm üreten ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayan önemli bir çalışma olarak öne çıkmaktadır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi