Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Tokat'ta deprem sonrası insan boyunda çatlaklar oluştu

Tokat'ta deprem sonrası insan boyunda çatlaklar oluştu


Tokat'ın Sulusaray ilçesine bağlı Buğdaylı Köyü'nde meydana gelen depremin izleri, köy sakinlerini tedirgin eden derin çatlaklar şeklinde ortaya çıkmıştır.insanların bu çatlaklara rahatlıkla girebildiği görülmektedir.

Tokat'ta deprem sonrası insan boyunda çatlaklar oluştu

 18 Nisan tarihinde köy merkezli 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından ortaya çıkan çatlaklar, depremin etkisini ve büyüklüğünü gözler önüne sermektedir. Bu çatlaklar, köy sakinleri arasında büyük endişe yaratmıştır. Köy Muhtarı Ahmet Demir, depremden hemen sonra bölgede incelemeler yapıldığını ancak çobanların dağa çıkmaması nedeniyle fay çatlaklarının önceden fark edilemediğini ifade etmiştir. Ancak sonradan yapılan gözlemlerle büyük çatlakların yerlerinin daha net anlaşıldığını belirtmiştir.

Buğdaylı Köyü sakinleri, depremin neden olduğu çatlakların boyutu ve derinliği konusunda endişe duymaktadır. Yetkililerden bölgedeki riskleri yakından takip etmelerini ve gerekli önlemleri almalarını talep etmektedirler. Depremin etkileri ve çatlakların durumu üzerindeki çalışmaların devam ettiği tahmin edilmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi