Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Tepebaşı Belediyesi’nin kadınlara desteği sürüyor

Tepebaşı Belediyesi’nin kadınlara desteği sürüyor


Tepebaşı Belediyesi, kadınlara yönelik çalışmalarını sürdüren Kadın Danışma Merkezi, Toplumsal Eşitlik Merkezi ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi gibi örnek projeleri hayata geçirmeye devam etmektedir.

Tepebaşı Belediyesi’nin kadınlara desteği sürüyor

Kadın Danışma Merkezi, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadele etmeyi amaçlamaktadır. Merkezde kadınlara toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, insan hakları ve ayrımcılıkla ilgili destek sağlanmaktadır. Ayrıca, hukuki destek, beslenme danışmanlığı, psikososyal ve psikolojik destek, farkındalık çalışmaları, seminerler, atölyeler ve eğitimler gibi hizmetler de sunulmaktadır.

Toplumsal Eşitlik Merkezi ise "Eşit Hayatlar Mutlu Toplumlar" sloganıyla faaliyet göstermektedir. Merkezin amacı, vatandaşların ayrımcılığa maruz kalmadan eşit haklara sahip olmalarını sağlamaktır. Bu kapsamda, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddetle mücadele, çocuk istismarı ve ayrımcılıkla ilgili çalışmalar yapılmaktadır. Farkındalık çalışmaları, atölyeler ve psikolojik danışmanlık hizmetleri de sunulan diğer faaliyetler arasındadır.

Psikolojik Danışmanlık Merkezi ise bireylerin psikolojik sağlığını güçlendirmeyi hedeflemektedir. Merkez, çocuk, ergen ve bireysel terapi hizmetleri sunarak toplumun psikolojik sağlığını desteklemeyi amaçlamaktadır. Merkezde bireylerin farkındalıklarının artırılması, çift ve ailelerin uyum becerilerinin geliştirilmesi, çocukların dikkat, konsantrasyon ve okula uyum becerilerinin desteklenmesi gibi çalışmalar yapılmaktadır. Ruh sağlığı konusunda eğitim, atölye ve farkındalık çalışmaları da merkezin faaliyetleri arasındadır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi