Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Telefon şarjdayken patladı, evde yangın çıktı

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, bir apartman dairesinde telefonun şarjdayken patlaması sonucu yangın çıkmıştır.

Telefon şarjdayken patladı, evde yangın çıktı

Yangın kısa sürede yayılarak evde ciddi hasara neden olmuştur, bu yüzden ev kullanılamaz hale gelmiştir.

Olayın ardından itfaiye ekipleri hızla olay yerine gelerek yangını söndürmeye çalışmışlardır. Yangının kontrol altına alınmasıyla birlikte evde büyük ölçüde hasar meydana gelmiş ve kullanılamaz hale gelmiştir. Ayrıca, binada da yangın nedeniyle hasar oluşmuştur.

Polis ekipleri olayla ilgili olarak inceleme başlatmışlardır. Yangının çıkış nedeni ve olayın ayrıntıları hakkında bilgi edinmek amacıyla teknik incelemeler yapılacaktır. Bu tür olayların genellikle elektrik arızaları veya bataryanın aşırı ısınması gibi teknik sorunlardan kaynaklandığı düşünülmektedir.

Bu tür olaylar, elektronik cihazların kullanımında dikkatli olmanın ve güvenlik önlemlerinin önemini bir kez daha hatırlatmaktadır. Telefon veya diğer elektronik cihazlar şarjdayken aşırı ısınma, yanma veya patlama gibi tehlikelerle karşı karşıya kalabilirler. Bu nedenle, cihazların uygun şekilde şarj edilmesi, orijinal veya güvenilir markaların şarj aletlerinin kullanılması ve elektrik tesisatının düzgün bir şekilde kontrol edilmesi önemlidir.

Yangınların önlenmesi için ayrıca yangın alarmı ve yangın söndürme ekipmanlarının bulundurulması, düzenli bakımının yapılması ve acil durum planlarının oluşturulması gerekmektedir. Bu sayede, yangın gibi acil durumlarla karşılaşıldığında hızlı ve etkili müdahale edilebilir ve can ve mal kaybı önlenmiş olur.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi