Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Telefon dolandırıcılarına 270 bin lirasını kaptırdı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşayan Turgut Pektaş adlı bir fabrika işçisi, telefon dolandırıcılarının kurbanı oldu ve 270 bin lira parasını kaybetti.

Telefon dolandırıcılarına 270 bin lirasını kaptırdı

Pektaş, dolandırıcıların yakalanmasını ve kaybettiği parayı geri almayı umut ediyor.

Pektaş, telefonuyla kendisini arayan bir şahıs tarafından dolandırıldığını belirtti. Bir mesaj aldığını ve mesajda kendisine, "Tüm uyarılara rağmen dosyanızı kapatmadığınız için 4 bin 120 lira ve 36 bin lira tazminat davası açılacak" denildiğini söyledi. Endişe ve telaşa kapıldığı için mesajdaki iletişim numarasını aradığını anlatan Pektaş, telefondaki kişinin kendisine, "+18 yasaklı sitelere girmişsiniz ve 8 tane dosyanız bulunuyor" şeklinde konuşarak onu kandırdığını ifade etti. Korktuğunu ve telaşa kapıldığını belirten Pektaş, tanıdık bir avukatı olduğunu düşünerek sormayı aklına bile getirmediğini dile getirdi.

Telefon dolandırıcılarının bir an önce yakalanmasını umduğunu söyleyen Pektaş, "Bu olaydan dolayı üzgünüm, ihtiyaç kredisi olarak çektiğim paraları telefon dolandırıcılarına kaptırdım. İlk başta kirada kaldığım evin sahibinin bana dava açtığını düşündüm, meğerse dolandırıcıların tuzağına düşmüşüm. Ben mağdur oldum ve başkalarının da aynı duruma düşmemesini istiyorum. Savcılığa başvurdum ve gerekli bildirimde bulundum. Devlete güvenim tam. Bu kişilerin yakalanmasını dört gözle bekliyorum. Kredi çekip bu paraları dolandırıcılara kaptırdım" diye konuştu.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi