Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
“Teknolojide Fırsat Eşitliği” programının kapsamı genişledi

“Teknolojide Fırsat Eşitliği” programının kapsamı genişledi


Yapı Kredi, CIFAL Istanbul, United Nations Institute for Training and Research (UNITAR) ve Bahçeşehir University tarafından başlatılan "Teknolojide Fırsat Eşitliği" programına Bahçeşehir Koleji de katıldı.

“Teknolojide Fırsat Eşitliği” programının kapsamı genişledi

Bu program, Türkiye'deki 18-27 yaş aralığındaki kadınlara ücretsiz online eğitim imkanı sunmayı hedefliyor. Bahçeşehir Koleji'nde okuyan 15 yaş ve üzeri öğrenciler, veliler ve öğretmenler de bu programdan faydalanabilecek.

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Özden Önaldı, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Bahçeşehir University Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tunç Bozbura ve CIFAL Istanbul Direktörü Prof. Dr. Ebru Canan Sokullu'nun iş birliği protokolünü imzalamasıyla Bahçeşehir Koleji programın bir parçası oldu.

Bu program, kariyerlerini teknoloji alanında sürdürmek isteyen kadınlara fırsatlar sunmayı amaçlıyor. Program, Türkiye genelinde 18-27 yaş arasındaki kadınlar, deprem bölgesinde yaşayan gençler ve Koç Holding tarafından desteklenen Umut Kentler'deki gençlerin cinsiyet ayrımı olmaksızın faydalanabileceği bir eğitim programı olarak tasarlanmıştır. Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Özden Önaldı, programın genişlemesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, kadınların teknoloji sektöründeki varlığını güçlendirmenin ve onlara başlangıç aşamasında destek olmanın önemini vurguladı. Programda, büyük veriden yapay zekaya, bulut teknolojilerinden siber güvenliğe, nesnelerin internetinden endüstri 5.0'a kadar birçok konuda uzmanlar tarafından kapsamlı eğitimler sunulacak.

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ ise kadınların iş yaşamında aktif görev alması ve gelecekte kariyerlerinde ilerlemeleri için çocukluktan başlayarak eğitime destek verdiklerini belirtti. Kadınların iş yaşamında aktif rol almasını destekleyen Bahçeşehir Koleji'nin yöneticilerinin yüzde 52.9'u ve toplam çalışanlarının yüzde 74.3'ü kadınlardan oluşmaktadır. Dağ, "Teknolojide Fırsat Eşitliği" programına katılmaktan memnuniyet duyduklarını ve öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin büyük ilgi göstereceğini belirtti. Bahçeşehir Koleji olarak, gelecek nesillere yönelik eğitim sorumluluklarının bir parçası olarak bu programa katıldıklarını ve kadınların bilgi, beceri ve yeteneklerinin en üst seviyede olmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade etti.

Muhabir : İrfan Üstün
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi