Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor

Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor


Mardin'deki öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranlarının düştüğünü ifade ettiler.

Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor

Kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının azaldığını belirtti. Okan Hakan, okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğini vurgulayarak, küçük yaşlardan itibaren kitap okumanın teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Okuma alışkanlığının konuşma ve diksiyon becerileri için faydalı olduğunu da dile getirdi. Ailenin yanı sıra okulların da bu konuda bilgi vermesi gerektiğini sözlerine ekledi. Okan Hakan ayrıca, teknolojiye karşın kitap okumanın daha faydalı olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesiyle ilişkilendiren Fahriye Kübra Teken ise, internet aracılığıyla her türlü bilgiye kolaylıkla eriştiklerini ifade etti. İnsanların teknolojiyi daha pratik bulduğu için buna yönlendiğini belirtirken, kitap okumanın farklı bir tat sunduğunu söyledi. Teken, pandemi döneminde kitap okuma alışkanlığı kazandığını ve düzenli olarak okumaya gayret ettiğini belirtti. Ayda üç kitap bitirmeye çalıştığını ve okuma alışkanlığı edindikten sonra bakış açısının genişlediğini, insanlarla empati kurabildiğini, duygusal ve manevi olarak daha geliştiğini fark ettiğini dile getirdi. Kitap okumanın insanın iç dünyasına bir yolculuk olduğunu ve karakterlerin hayatında bir nevi yaşadığını ifade etti. Kitap okumanın insanın perspektifini genişlettiğini ve Türkçe becerilerinin gelişmesine katkı sağladığını belirtti. Teken, herkesin kitap okumanın bu şekilde faydalarından yararlanabileceğini sözlerine ekledi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi