Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
TED Aliağa Koleji öğretmenlerinden meslektaşlarına destek

TED Aliağa Koleji öğretmenlerinden meslektaşlarına destek


TED İzmir Aliağa Koleji'nde bir öğretmenin, hastalığı sebebiyle aldığı rapor sonucunda işten çıkarıldığına dair iddialar bulunmaktadır.

TED Aliağa Koleji öğretmenlerinden meslektaşlarına destek

Olayın ardından diğer öğretmenler, meslektaşlarının işten çıkarılmasını protesto etmek amacıyla okul önünde basın açıklaması düzenlemişlerdir.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Ege Bölge Temsilcisi Rabia Atbaş, yaptığı açıklamada, öğretmenlerin yaşadıkları stres, sıkıntı ve geçim kaygısı nedeniyle doktora başvurduklarını ve bir günlük rapor aldıklarını belirtmiştir. Ancak T.S. adlı öğretmenin raporunun "fenni olarak uygun olmadığı" gerekçesiyle işten çıkarıldığını ifade etmiştir. Atbaş, okul yönetiminin bu kararını haksız ve hukuksuz olarak nitelendirmiştir.

Atbaş, öğretmenlerin çalıştıkları kurumların patronlarının sömürü uygulamalarına maruz kaldıklarını ve çeşitli mobbing ve baskılara maruz kaldıklarını dile getirmiştir. Ayrıca hasta olan öğretmenlere ait raporların incelenmesi talebinin yapıldığını ve öğretmenlerin tekrar hastaneye gitmek zorunda bırakıldığını belirtmiştir. Velilerin okul yönetimine baskı uyguladığı ve yönetimin çirkin davranışlarda bulunduğu ifade edilmiştir.

Atbaş, öğretmenin işten çıkarılmasının asıl sebebinin sendikalı olması olduğunu vurgulamıştır. Ayrıca diğer öğretmenlerin gözünü korkutmak amacıyla bu kararın alındığını ifade etmiştir.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası olarak işten çıkarılan öğretmenin ve diğer öğretmenlerin yanlarında olduklarını ve destek sağlayacaklarını belirten Atbaş, TED İzmir Aliağa Koleji yönetiminin değişmesi ve öğretmenlerin meslek onurlarının geri kazanılması için çalışmaların başlaması gerektiğini ifade etmiştir. Ayrıca öğretmenlerin zarar görmesine izin vermeyeceklerini dile getirmiştir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi