Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Tayvan'da Computex fuarında son teknoloji ürünler tanıtıldı

Tayvan'da Computex fuarında son teknoloji ürünler tanıtıldı


Tayvan'ın başkenti Taipei'de düzenlenen Computex 2024, dünyanın en büyük bilgisayar ve teknoloji fuarlarından biri olarak ziyaretçilere yeni ürünleri tanıttı.

Tayvan'da Computex fuarında son teknoloji ürünler tanıtıldı

 Fuar, 36 ülkeden bin 500 firma tarafından 4 bin 600 stantla gerçekleştirildi ve yapay zeka odaklı teknolojiler ön plana çıktı.

Felçli hastaların takibinde kullanılan hareket algılama özelliğine sahip giysi, fuarın en dikkat çeken ürünlerinden biriydi. Bu ürün, yapay zeka destekli olarak felçli hastaların fizik tedavi süreçlerini kaydederek ilerlemelerini takip etmelerine ve iyileşme süreci hakkında ayrıntılı bilgi sağlamalarına yardımcı oluyor. Geleneksel hareket algılama cihazlarından farklı olarak, bu giysi kullanıcının kas ve eklem aktiviteleriyle ilgili geri bildirim sağlayabiliyor ve gelecekte spor, oyun ve mesleki antrenmanlarda yaygın olarak kullanılması bekleniyor.

Diğer ilgi çeken ürünler arasında köpek balığı görünümlü bilgisayar kasaları da yer aldı. Bu kasalar, yüksek işlemciler ve özel soğutma sistemleriyle donatılmıştı ve tasarımlarıyla dikkat çekti. Taylandlı bir tasarımcı tarafından dizayn edilen kasaların yakın gelecekte satışa sunulması planlanıyor.

Fuara katılan büyük teknoloji firmaları arasında Intel ve AMD, yeni nesil işlemcilerini tanıtarak ilgi topladı. Her iki firma da yapay zeka destekli özelliklere sahip ürünlerini sergiledi. Ayrıca MSI, Asus ve Gigabyte gibi büyük şirketler, yeni tasarımlarında kablo bağlantılarını ana kartların arkasına taşıma konseptlerini sergiledi.

Computex 2024 Salı günü başladı ve yerel saatle 17.30'da sona erecek. Fuarın, 50 binden fazla sektör yetkilisi ve teknoloji meraklısını ağırlaması bekleniyor.

Muhabir : İrfan Üstün
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi