Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Tarsus'ta açılan 'Çocuk Gelişim Merkezi' hizmete başladı

Tarsus'ta açılan 'Çocuk Gelişim Merkezi' hizmete başladı


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi tarafından koordine edilen '100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi' Tarsus'ta hizmete girmiştir.

Tarsus'ta açılan 'Çocuk Gelişim Merkezi' hizmete başladı

Minikler, oryantasyon programıyla birlikte etkinliklere başlamışlardır. Öğretmenlerinin eşliğinde bir araya gelen çocuklar, sabah yogası ve zumba dansları gibi etkinliklerle güne başlamaktadır. Gün boyunca bilişsel ve sanatsal aktiviteler, ana dil etkinlikleri ve bedensel koordinasyonu geliştirici uygulamalar gerçekleştirmektedirler. 36 ay grubu öğrenciler ise dinlenme sürelerini geçirmektedirler. Aileler, '100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi'ni diğer özel çocuk gelişim merkezlerine göre daha güzel bir yer olarak değerlendirmektedirler.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezleri Eğitim Koordinatörü Özlem Tanışık, merkezin başlangıçta 60 öğrenciye hizmet verdiğini ve ilerleyen süreçte bu sayının 100'e çıkarılacağını belirtmiştir. Tanışık, çocuklara tam gün hizmet verdiklerini ve sağlıklı beslenme programıyla birlikte uzman eğitim kadrosuyla yaşa uygun programlar uygulandığını ifade etmiştir. Ayrıca, çocukların gelişim süreçleriyle ilgili notları sürekli olarak ailelerle paylaştıklarını ve 36-72 ay arası çocuklara hizmet verdiklerini belirtmiştir.

Velilerden Mine İpek Can, '100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi'nin imkanlarını çok beğendiğini ve özel kreşlerle kıyaslandığında sunulan imkanların daha iyi olduğunu ifade etmiştir. Çalışan bir anne olarak çocuklarını güvenle bırakabildiğini belirtmiştir.

Yusuf Kenan Bozdağ ise oldukça heyecanlı olduklarını ve çocukların sınıfa giriş yaptığı gibi rahatladıklarını ifade etmiştir. Bozdağ, merkezin dışarıdaki kreşlere göre daha güzel ve kaliteli olduğunu vurgulayarak belediyeye teşekkür etmiştir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi