Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Tarihi tapınak bölgesinde 43 futbol sahası alan zarar gördü

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki tarım arazisinde çıkan yangın, 43 futbol sahası büyüklüğünde orman dışı alanda büyük zarara yol açtı.

Tarihi tapınak bölgesinde 43 futbol sahası alan zarar gördü

Yangın, 7 bin yıllık tarihi Assos Ören Yeri ile Athena Tapınağı gibi önemli kültürel varlıkları da etkiledi. Assos Ören Yeri, yangının etkilerini değerlendirmek amacıyla 3 gün süreyle ziyarete kapatıldı.

Yangın, dün Ayvacık'ta makilik alanda başladı ve hızla yayılarak kontrol altına alınana kadar büyük çaba gerektirdi. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda ekip ve araç, yangına müdahale etmek için seferber oldu. İlk müdahalelerin ardından yangın, yaklaşık 6 saat içinde kontrol altına alınabildi.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Assos Ören Yeri'nde yangın sonrası herhangi bir kültürel varlık kaybı olmadığını duyurdu ancak gerekli incelemelerin yapılabilmesi için ziyaretçilere kapatıldığını belirtti. Assos Ören Yeri, 27-28-29 Haziran tarihleri boyunca ziyarete kapalı olacak.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi