Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Tarihi eser kaçakçılığı operasyonu: 252 sikke ve objeler ele geçirildi

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde gerçekleştirilen bir operasyonda tarihi eser kaçakçılığına yönelik önemli bir ele geçirme yapıldı.

Tarihi eser kaçakçılığı operasyonu: 252 sikke ve objeler ele geçirildi

İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen mücadele kapsamında, Eskihisar Mahallesi'nde durdurulan bir araçta yapılan aramada tarihi eserler bulundu. Toplamda 252 sikke, 5 yüzük, 2 kolye ucu ve mühür olmak üzere 260 parça eser ele geçirildi. Bu eserlerin tarihi değeri olduğu değerlendirildi.

Operasyonla ilgili olarak 4 şüpheli hakkında adli tahkikat başlatıldı. Bu şüphelilerin tarihi eser kaçakçılığıyla ilişkili oldukları düşünülüyor ve yasal süreç devam etmektedir.

Bu tür operasyonlar, tarihi eserlerin korunması ve kaçakçılığın önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmaların bir parçasıdır. Tarihi eserlerin kaçakçılığı, kültürel mirasın korunmasını tehlikeye sokmakta ve kültürel zenginliklerin kaybına yol açmaktadır. Bu nedenle, yetkililer tarihi eser kaçakçılığıyla mücadele etmek için çeşitli operasyonlar düzenlemekte ve yasaları uygulamaktadır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi